Елхите на таланта пак грейнаха в центъра на София

Елхите на таланта пак грейнаха в центъра на София
Елхите на таланта пак грейнаха в центъра на София.

Президентът Росен Плевнелиев и съпругата му Деси със своя елха и дарение за талантите на Фондация „Стоян Камбарев“

Президентът Росен Плевнелиеви и съпругата му Деси със своя елха и дарение за талантите на Фондация „Стоян Камбарев“
Президентът Росен Плевнелиев и съпругата му Деси със своя елха и дарение за талантите на Фондация „Стоян Камбарев“

Приказно украсените живи ЕЛХИ НА ТАЛАНТА, за втора поредна година, превърнахаалеята пред НДК в най-красивото коледно място в София. Техните блестящи светлинибяха запалени заедно с голямото Коледно дърво на Столична Община на 1-ви декември.

Елхите на таланта пак грейнаха в центъра на София
Елхите на таланта пак грейнаха в центъра на София

ЕЛХИ НА ТАЛАНТА е поредната блестяща идея на Фондацията, носеща името на култовия театрален режисьор. Събраните средства и тази година ще отидат за стипендии на даровити деца от десет многодетни семейства в нужда, които ще покрият едногодишните разноски за изкуството, което са избрали.

Ще бъдат закупени и подаръци за семействата, а част от средствата ще финансират и едногодишни стипендии на музикалните таланти на Фондацията.

Елхите на таланта пак грейнаха в центъра на София
Елхите на таланта пак грейнаха в центъра на София

Пандемията не позволи провеждането на традиционния празничен концерт с фойерверки, но не можа да спре Деси Тенекеджиева и екипът на Фондация „Стоян Камбарев“ да превърнат Коледата на даровитите деца в приказка:

Бих искала специално да отбележа жеста на Почетния член на Фондацията Президента Росен Плевнелиев и очарователната му съпруга Деси, които се присъединиха към мисията ни и дариха средства за кампанията. Така те имат своя прекрасна ЕЛХА НА ТАЛАНТА и продължават дългогодишната си подкрепа към младите таланти на Фондация „Стоян Камбарев“.

Петя Нановска с Елхата на ПроПлантс в Бургас

Този щедър благотворителен жест от страна на бившия държавен глава не е еднократен. Запомнила съм думите му :“Човек остава в историята  не с това, което е взел, а с това, което е дал!“ Сърдечно благодарим за партньорството на Столична Община и най-вече на нашия Коледен ангел г-жа Петя Нановска и PRО PLANTS – лидер в озеленяването и ландшафтния дизайн, за най- сериозното дарение, а именно всички чудесни живи елхи, поръчани специално от Италия- невероятно красиви, богати и симетрични, със специална коренова система, подходяща за залесяване.

Миналогодишните 35 Елхи на Таланта положиха начало на Гора на Таланта в Южния Парк, която ще разрасне с новите Елхи през пролетта. Освен това Петя Нановска и екипът й ни подкрепиха изцяло както логистично, така и при украсяването на елхите – процес продължил цяла седмица. На всяка Елха на Таланта има близо двеста играчки, гирлянди и лампички.

Елхите са в различен цвят, според желанието на дарителите, а на специални табелка се виждат и техните топли коледни пожелания. Всеки един от дарителите е много важен. В това тежко и несигурно за всички време, да отделиш средства, за да дадеш крила на младите и талантливите говори за високи човешки добродетели“ – сподели Деси Тенекеджиева.

Първите коледни благодетели подкрепили талантливите деца са  УникКредит Булбанк- официалната банка на Фондацията,  най-големият личен дарител г-жа Нели Беширова – собственик на енергийния лидер Риск Инженеринг и бизнес дамата г-жа Гергана Ташкова от Марс Армор.

Към Благотворителната кампания се присъединяват за втора година и дългогодишните приятели от ТECHOPOLIS иPractikerПОК СЪГЛАСИЕ,WILKINSON Sword, шоколадовото изкушение RCI, EasyCredit и NOVA Film, които отново  направиха дарения за талантливите деца.

Елхите на таланта пак грейнаха в центъра на София
Елхите на таланта пак грейнаха в центъра на София

Кауфланд е един от най-сериозните партньори на Коледната кампания и освен, че украси своя Елха на Таланта, подари ваучери за покупки в голямата хранителна верига за всички даровити деца и семействата им, както в София, така и в Бургас.

Актавис промени своето име на Тева, но не промени грижата към младите таланти на България и с името и логото на TEVA отново застава зад кампанията Елхи на Таланта.

И тази година сред верните приятели на Фондация „Стоян Камбарев“ са  бизнесмените Атанас Динев– построил бутиковата сграда Кари Хоум, Звезделин Протопопов собственик на естетични клиники Pro Derma, лидерът в производството на тютюн в България Нешо Миранов, известният защитник на човешките права и член на УС на Фондацията адв. Анна Попова и американската компания DraftKings – лидер в дигиталните спортни развлечения и залагания. Всички те вече украсиха своя Елха на Таланта и подкрепиха даровитите деца. А благодарение на ПРИЗМА- светлинни решения и БИЗЕД  Елхите на Таланта отново греят с магична и блестяща светеща украса. Основни партньори по популяризиране на каузата с outdoor- кампании са IDEA Comm и Метрореклама.

Фондацията приветства с добре дошли новите коледни ангели: семейството на                          д-р Мажена и Георги Панови и синът имАлександър, LIGNA Group-една от водещите европейски компании в интериорния дизайн и обзавеждането и дентална клиника AllDental, която ще се грижи за денталното здраве на всички млади таланти с индивидуална грижа и внимание. 

Елхите на таланта пак грейнаха в центъра на София
Елхите на таланта пак грейнаха в центъра на София

Избраните даровити деца са от цяла България. Освен финансовата помощ, всички те ще получат и огромни колети с коледни подаръци и ваучери за покупки от хранителни вериги и търговски центрове от дарителите, закупили свои Елхи и от други приятели на Фондацията като Дилмано Дилберо, Лактоком и Един Метър Шоколад.

ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА ще греят до края на януари 2021г., след което ще бъдат подарени на Столична Община и залесени в ГОРА НА ТАЛАНТА -продължение и символ на каузата на кампанията. Идеята е коледната екологична инициатива на Фондация „Стоян Камбарев“ да стане традиционна и национална и в тази гора, след 10 години да има повече от 500-600 дървета!

На 6-ти декември в центъра на Бургас също ще грейнат шест Елхи на Таланта. Община Бургас заедно с две от големите компании в България  – Лукойл Нефтохим Бургас и Порт България Уест са първите, които се включват в благотворителната акция в града. Другите Елхи са подарък от Фондация „Стоян Камбарев“ за Общината, с надеждата през следващата година броят на бургаските дарители да расте, за да се подкрепят повече талантливи деца от красивия черноморски град.

Oфициалeн клип със Звездните Посланици 2020

Филм за кампанията:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.