Със смартфон на изложбата „Театрален антракт“ на фотографа Кайя Христова!

Със смартфон на изложбата „Театрален антракт“ на фотографа Кайя Христова!
Със смартфон на изложбата „Театрален антракт“ на фотографа Кайя Христова!

На 19 септември 2022г., от 19.00 ч. в концептуалното пространство The Steps (ул. Братя Миладинови 12), представяме „Театрален антракт“.  Заповядайте! И за да откриете всички пластове в портретите, носете своя смартфон! Присъствието му е препоръчително на тази НЕОбикновена изложба.

Проектът „Театрален антракт“ обединява различни изкуства – актьорско, фотографско и филмово. Автор на идеята е фотографът Кайя Христова. Тя посвещава проекта на истинската жена – многолика и неизчерпаема, недокосната от времето. В този проект, към фотографа Кайя Христова се присъединява режисьорът Татяна Пандурска. Видеопортретите, които тя създава, стават интригуващ интерактивен елемент.

Пред обективите застават обичани актриси: Койна Русева, Йоана Буковска-Давидова, Красимира Кузманова-Кокран, Стефка Янорова, Линда Русева, Лилия Маравиля, Биляна Петринска, Жени Александрова – Лечева, Снежина Петрова.

Със смартфон на изложбата „Театрален антракт“ на фотографа Кайя Христова!
Със смартфон на изложбата „Театрален антракт“ на фотографа Кайя Христова!

Интегрирането на глас и визия към традиционната портретна фотография е нова художествена форма и поглед в изкуството. За подхода си, авторите в този проект споделят: „С подхода на обогатената реалност (AR) ние провокираме зрителя. Искаме да насочим погледа към стойностното съвременно българско изкуство в различните му форми. Предизвикваме и онази аудитория, която рядко влиза в изложбените зали и театъра, която често свързва портретната фотография с понятието селфи, да вземе любимия си смартфон и да изследва нещо ново и различно.“ 

Изложбата „Театрален антракт“ в The Steps (ул. Братя Миладинови 12) ще продължи до 27 септември 2022 г. Вход свободен.

Проектът се осъществява с подкрепата на Национален фонд Култура.

Кайя Христова

Графичен дизайнер и фотограф.  Работи с имена  в  сферата  на  музиката,  киното,  арт пространството и др. Пътешественик и автор-фотограф.

Важни участия и изложби:

*Luxembourg Art Prize, 2021;

*Дървото – универсум и връзка между световете, съвместно с Цветан Лазаров, с подкрепата на НФК–Творчески инициативи 2020;

*9th International Triennial of Stage Poster Sofia, 2019.

Професионален интернет профил:

https://kayyahristova.wixsite.com/designstudiokayart

https://kayyahristova.wixsite.com/kayyaphotography

***

 ПАНДИ АРТ ПРОДУКЦИЯ, Татяна Пандурска

Компанията с основател и мениджър Татяна Пандурска е продуцент на проекта „Театрален антракт“.

ПАНДИ АРТ ПРОДУКЦИЯ е филмова продуцентска компания за реализация на игрални и документални филмови проекти. С проектите си, налага специфичен културен почерк като форма.

Мисията на компанията е свързана с важната социална функция на изкуството и културата да възпитава пиетет към красивото, нематериалното и нравственото.

Сред водещите цели и принципи на екипа са да реализира проекти, които развиват появата на повече филми и произведения на културата в градските пространства, чрез синтетичността на изкуството и да насърчава творците.

Татяна Пандурска е режисьор, сценарист и продуцент. Има реализирани над 30 документални филми и копродукции, телевизионен театър, игрални телевизионни филми, мюзикъли, рекламни клипове и др.

***

The Steps

Място, което среща, сприятелява и приобщава хората с различни идеи, отговорни и приемащи разликите помежду си. Намира се на ул. Братя Миладинови 12 в София.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.