Семинарите със Стилиян Иванов по системата АСЕМАН продължават и в София

Семинарите със Стилиян Иванов по системата АСЕМАН продължават и в София
Семинарите със Стилиян Иванов по системата АСЕМАН продължават и в София

Завърши първият 4 дневен семинар по себепознание чрез системата АСЕМАН на Стилиян Иванов и по неговите думи: “Първите 13 ученика си тръгнаха от Гърция – всеки с това, което беше готов да получи.”

Най-възрастният ученик е на 80 години, а най-далечното място, от което пристигна участник в семинара – САЩ. АСЕМАН от персийски: “асеман” – “небе”, “ман” – “аз”. Това е учение за: “Небето в мен”, “Аз проектиран в Безкрая на небето, “Божественото в мен”.

Практически и теоретични занимания, които ни помагат да открием истинската си същност, да я приемем и да я живеем. Система за себепознание и хармония най-вече със самите нас.

АСЕМАН е система, създадена от режисьора Стилиян Иванов и обединява: философия, но не само; психология, но не само; митология, но не само; математика; астрология, но не само; драматургия; изкуство, но не само…

Семинарите със Стилиян Иванов по системата АСЕМАН продължават и в София
Семинарите със Стилиян Иванов по системата АСЕМАН продължават и в София

Знанието, което споделя Стилиян – АСЕМАН, е комбинация от всичко научено от него през изтеклите 36 години, в качеството му на режисьор и автор на 58 документални филма, при срещите му с необикновени хора и просветени Учители от България и Света: от ашрамите на Индия и мистиците на Иран и Азербайджан до индианските шамани в Канада; от суфите в Египет, Сирия и Турция до боговдъхновените езотерици от Великобритания, Русия, Испания, Франция, Малта, Италия, Гърция, Германия…

Защо семинарите по АСЕМАН се провеждат в местността Ливитра – на брега на Бяло море, в подножието на планината Олимп?

Според античните автори именно тук е бил погребан великият тракиец, учител по безсмъртие – Орфей. Тук Александър Велики и учителят му Аристотел почитали паметта на Орфей, черпели вдъхновение, получавали предсказания за бъдещето…

А защо Орфей? Почитан като един от мъдреците на света, за Орфей пише Павзаний в прословутото си “Описание на Елада”: “Oрфей е велик маг, открил божиите мистерии, очищенията от нечестиви дела, лекарствата за болести и омилостивяването на божия гняв.”

За елините Орфей е “маг” в смисъла на “носещ Знание”, “посветител”, “извършващ обредни действия”. Използването на персийската дума “маг” за описанието на Орфей, а не елинския й еквивалент – “магьосник”, ясно показва, че още в древността добре знаели истинския произход на мъдростта и уменията на тракиеца Орфей – макар усвоени в Египет, те произхождали от Изтока.

Семинарите със Стилиян Иванов по системата АСЕМАН продължават и в София
Семинарите със Стилиян Иванов по системата АСЕМАН продължават и в София

Нещо повече! Според античната писмена традиция Орфей е “БАЩА НА АСТРОЛОГИЯТА” т.е. пряко свързан с АСЕМАН! Организатор на събитието е Център по себепознание “Орфей”, който подготвя два нови семинара по АСЕМАН в Гърция; от 9 д0 12 август и същите дати през септември.

А срещите със Стилиян Иванов ще продължат и в София – всеки последен уикенд на месеца той ще води своите семинари и уъркшоп по себепознание в сградата на Център “Орфей” – бул. “Пейо Яворов” 18.

Записване за участия на тел. 0878-368-606

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.