Българо-швейцарският музикант Жан Мар посвещава новия си проект на женското здраве

Българо-швейцарският музикант Жан Мар посвещава новия си проект на женското здраве
Българо-швейцарският музикант Жан Мар посвещава новия си проект на женското здраве

Най-популярният български изпълнител в Швейцария и четвърт-финалистката в „Гласът на България“  Makaya отново заедно в „Ain`t Just a Thing“.

Българо-швейцарският музикант Жан Мар посвещава новия си проект на женското здраве
Българо-швейцарският музикант Жан Мар посвещава новия си проект на женското здраве

Най-популярният български изпълнител в Швейцария – Жан Маринов, с артистичен псевдоним Жан Мар, засне клипа към „Ain`t Just a Thing“. Той отново застава пред камерата с Мария Маринова – Макая.

Емблематични комиксови и филмови персонажи са част от героите в клипа. Джокер, Батман, Принцеса Леа, Дракула, Злодеида, Нео от „Матрицата“ и още много герои от холивудски блокбъстъри пресъздават парти на млади хора в „cosplay” костюми.

Всички танцуват в ритъма на песента. Там, разбира се, са и главните действащи лица Той и Тя – всеки е дошъл с надежда да открие своята половинка. В облеклото им има нещо сходно като елемент, което ги обединява. В един момент двамата се срещат, сблъскват се без да искат гръб в гръб. Усещането за привличането помежду им е в забавените движения и недоизказаните думи.

Видеото заснето от режисьора Васил Стефанов е метафора на отношенията между съвременните млади хора, които живеят динамичен живот и бързо прегарят емоциите във връзките си. Това носи, както емоционални, така и здравни рискове.

Българо-швейцарският музикант Жан Мар посвещава новия си проект на женското здраве
Българо-швейцарският музикант Жан Мар посвещава новия си проект на женското здраве

Аз съм баща на две момичета, които навлизат във възрастта, в която ще откриват емоциите и влечението към момчетата. Искам да мога да ги предпазя от емоционалните и здравни рискове, които интимните отношения крият. За всеки родител, както и за мен, това е нелека задача. Замислих се, какво ли бих могъл да направя? Не съм сигурен, доколко мога да бъда полезен в емоционален план, освен като любящ слушател. В здравен аспект, обаче, мога да поема отговорността и да ги предпазя. Ето защо посветихме „Ain`t Just a Thing“ на превенцията на рак на шийката на матката и опита да повишим осведомеността относно важността на профилактичните грижи и диагностиката с акцент върху HPV.“ – споделя Жан Мар.

Жан Мар, който от години живее и твори в Швейцария, преди 4 години се прочу с песента си „Спомени“ по стихове на Петя Дубарова („Недосегната“). С талантливата поетеса, напуснала твърде рано този свят, го свързва къщата – днес музей, в Бургас, построена преди години за неговия дядо – първия й собственик.

Жан се познава със сестрата на Петя – Елица, а за песента по стиха на Дубарова казва, че тя „сама го е избрала“. През 2015 година Жан направи музикалния си дебют у нас с песента „Ти си в мен“, по стихове на Николай Лилиев, която спечели песен на месец Ноември в класацията 7-11. 

В Швейцария, Жан стана популярен с песента си Love is, която вече 4 година продължава да се върти по местните радиостанции, което прави Жан Мар най-популярният български изпълнител в страната.

В „Ain`t Just a Thing“ Жан Мар отново работи по аранжимента с Ташо Колев и Краси Тодоров, в чието студио е осъществен и записа.

По думите на Жан Мар има огромен брой здравословни състояния, които обикновено засягат жените и особено младите, поради специфични за пола фактори и глобални тенденции, които ги правят високорискова група. Колкото по-малко се говори за тези проблеми, толкова по-малко хора ще знаят за тях – което води до забавяне на диагностиката, лечението и възстановяването.

Заедно с премиерата на „Ain`t Just a Thing“ Жан Мар и екипа му инициират кампания в социалните мрежи насочена към жени на възраст 18-25, като най-рисковата група при заразяване с HPV. Посланието е: „Никога не знаеш какво е планирал Животът за теб. Бъди готов! Вашето здраве оказва влияние върху качеството ви на живот, вашите планове и бъдещето ви. Можете да бъдете защитени!“

Проектът се осъществява в партньорство с Gynpoint AG (Швейцария) и д-р Алина Стайков, Medica и MSD, Швейцария. Морална подкрепа кампанията получава и от МЕРК, България, SAT Health, както и Digital Health Cluster.

Българо-швейцарският музикант Жан Мар посвещава новия си проект на женското здраве
Българо-швейцарският музикант Жан Мар посвещава новия си проект на женското здраве

Премиерата на клипа към „Ain`t Just a Thing“ е планирана за месец юли в You Tube канала на Жан Мар.

За Жан Мар:

Жан Маринов е роден на 17 юни 1974 г. в София. Започва да свири на китара и пее на 11 години. От 1989-1991 участва в хора на софийската Английска гимназия, заедно с Атанас Русков (Бейби Фейс Клан). До 1992 участва в няколко оригинални рок и блус групи.

През 1992-а година заминава в САЩ. Участва в кавър и оригинални рок групи в Ню Джързи и Ню Йорк 1992-2002-а година. През 2010 година се завръща в София и подновява работа по запис на български поп-рок песни в екип с Теодор Янков и Атанас Копчев. Жан е автор на „Ти си в мен“ спечелила песен на месец „Ноември“ 2014-а година в предаването „7-11“ на Христо Ботев, БНР.

По майчина линия семейството на Жан Маринов е от Бургас. Жан е правнук на Руси Кожухаров, командир и основател на първата пожарна команда в Бургас (Кожухаров е и първия собственик на къщата, сега музей на Петя Дубарова). Жан е племенник на Иван Кожухаров (Черното) – български художник-график.

След 2011-а година Жан се мести в Швейцария и подновява музикалните си занимания. В паралел с любовта си към музиката той работи във фармацевтичната индустрия и развива интензивно върху много аутсорсинг проекти, с които цели да привлече чуждестранни инвестиции в България.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.