Йордан Йовчев беше специален гост на Благотворителния тенис турнир на THSN в Пловдив

Йордан Йовчев беше специален гост на Благотворителния тенис турнир на THSN в Пловдив
Йордан Йовчев беше специален гост на Благотворителния тенис турнир на THSN в Пловдив

Гостите на събитието получиха тенис топки, подписани от Цветана Пиронкова, като жест срещу всяко направено дарение

Йордан Йовчев беше специален гост на Благотворителния тенис турнир на THSN в Пловдив
Йордан Йовчев беше специален гост на Благотворителния тенис турнир на THSN в Пловдив

Шесткратният олимпийски медалист Йордан Йовчев беше специален гост на Благотворителния тенис турнир на The Human Safety Net (THSN), който се проведе в Пловдив на 4 юни 2022 г. Известният български гимнастик беше един от участниците в спортното събитие, в което се включиха 45 любители на спорта.

Турнирът се проведе в тенис клуб “Локомотив”, като състезанието беше в две категории – “Сингъл” и “Двойки”. В него участие взе и Главният изпълнителен директор на “Дженерали Застраховане” АД – Николай Станчев.

Спортното събитие беше част от кампанията за набиране на средства Глобално предизвикателство 2022 на инициативата на Група Generali – THSN.

Йордан Йовчев беше специален гост на Благотворителния тенис турнир на THSN в Пловдив
Йордан Йовчев беше специален гост на Благотворителния тенис турнир на THSN в Пловдив

Тя се провежда за втора поредна година във всички 23 държави от мрежата на THSN, сред които е и България. Кампанията има за цел набирането на дарения за партньори от неправителствения сектор.

У нас THSN България и “Дженерали Застраховане” АД работят с Фондация “За Нашите Деца”, която подкрепя деца и семейства, живеещи в затруднено положение. Всички събрани средства по време благотворителния тенис турнир и на цялото Глобално предизвикателство 2022 ще бъдат използвани за осигуряването на помощ за деца с увреждания и трудности в развитието и на такива, живеещи в уязвима среда, за период от 1 година.

Събитието в Пловдив беше отворено за посетители. Всеки желаещ имаше възможност да се сдобие с тенис топка, подписана от бившата първа ракета на България Цветана Пиронкова.

Глобалното предизвикателство на THSN България ще продължи с още един благотворителен тенис турнир в София. Той ще се проведе на 18 юни 2022 г. в Тенис клуб 1882. В него отново специален гост ще бъде Йордан Йовчев.

Йордан Йовчев беше специален гост на Благотворителния тенис турнир на THSN в Пловдив
Йордан Йовчев беше специален гост на Благотворителния тенис турнир на THSN в Пловдив

Инициативата The Human Safety Net

The Human Safety Net (THSN) е международна инициатива, в която хора помагат на хора. Програмите, по които тя работи, подкрепят уязвими семейства и малки деца, както и интегрират бежанци в обществото, посредством намирането на работа. THSN си сътрудничи с компании и фондации, за да разшири обхвата на целите си. Инициативата е създадена от Generali през 2017 г., като днес тя е активна в 23 държави и си партнира с 61 неправителствени организации.

През април 2022 г. врати отвори новият офис на THSN във Венеция. Организацията и Група Generali помогнаха за реставрацията на една от най-емблематичните сгради в италианския град – Старите прокурации (Procuratie Vecchie). След 5-годишна работа по сградата, днес тя е “дом” на THSN.

В България THSN подпомага деца и родители, които живеят в уязвима среда, като си партнира с фондация “За нашите деца” по програмата “Да дадем път на услугите за ранно детско развитие”. От края на 2019 г. до началото на 2022 г. по инициативата е осигурена помощ за 1830 деца и 2620 родители. Само за 2021 г. по програмата са подпомогнати повече от 910 деца и семейства в 15 населени места в страната.

Усилията на THSN България и на фондацията са насочени към осигуряването на достъп до разнообразни услуги медицински и социални услуги за децата в нужда на възраст до 6 години. Това включва ранна детска интервенция, кинезитерапия, музико и арт-терапия, кинезитерапия и други.

Също така средствата се използват за осигуряването на подкрепа за семейства, при които има риск от изоставяне на дете, както и на родители с деца в неравностойно положение.

Глобално предизвикателство на THSN 2022

Глобалното предизвикателство на THSN е кампания за набиране на дарения в подкрепа деца, семейства и бежанци. През 2021 г. се проведе нейното първо издание, в което се включи и България. В рамките на няколко седмици групата на THSN успя да набере 250 000 евро, които бяха насочени към 19 различни проекта в отделни държави.

У нас доброволците на THSN и служителите на “Дженерали Застраховане” АД успяха да наберат средства в размер на 10 200 лв. Те бяха насочени към Фондация “За Нашите Деца”. Кампанията през 2022 г. включва провеждането на различни активности, в които участват служители на “Дженерали Застраховане” АД, както и други доброволци. Освен Благотворителните тенис турнири в Пловдив и София, кампанията включва още състезанието “Направи крачка към доброто!”, чиято цел е отброяването на направените от участниците крачки в рамките на един месец – от 1 до 30 юни 2022 г.

Повече за THSN България можете да научите тук: https://generali.bg/pres-centar/Novini-THSN/2022/0

Всички инициативи от Глобалното предизвикателство на THSN в България можете да разгледате тук: https://act.thehumansafetynet.org/events/bulgaria-2022

За ДЖЕНЕРАЛИ ГРУП

Дженерали Застраховане АД е една от водещите застрахователни компании в България и е част от Generali Group.

Generali е един от най-големите доставчици на застрахователни услуги и такива, свързани с управлението на активи в световен мащаб. Създадена през 1831 г., тя присъства в 50 страни по света с общ премиен приход от над 70,7 милиарда евро за 2020 г. С повече от 72 000 служители, обслужващи 65.9 милиона клиенти, Групата има водеща позиция в Европа и нарастващото присъствие в Азия и Латинска Америка. Стремежът на Generali е да бъде партньор за цял живот на своите клиенти като предлага иновативни и персонализирани решения, благодарение на развитата си дистрибуторска мрежа. В Австрия, Централна, Източна Европа и Русия, Групата оперира чрез регионалния си офис в Прага, като е в топ три на застрахователните компании в региона. През 2021 г. Generali Group празнува своята 190-а годишнина.

„Дженерали Застраховане” АД е дружество със седалище в Република България, гр. София, бул. ”Княз Александър Дондуков” № 68, ЕИК 030269049 и притежава лиценз за извършване на застрахователна дейност – Решение №1 на Националния съвет по застраховане от 26.03.1998 г. „Дженерали Застраховане” АД е част от Група Дженерали, вписана под №26 в Регистъра на застрахователните групи към Института за надзор на застрахователни компании (IVASS) в Италия.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.