Международен конкурс за млади репортери на фестивала „Арлекин“

Международен конкурс за млади репортери на фестивала „Арлекин“
Международен конкурс за млади репортери на фестивала „Арлекин“

За пръв път авторитетният форум включва журналистически репортаж в конкурсната си програма

Международен конкурс за млади репортери се организира в рамките на новото издание на фестивала „Арлекин“. От 23 до 25 юни 2022г. репортери до 29-годишна възраст ще премерят сили, находчивост и креативност, предоставяйки свой материал в конкурсната програма.

От организаторите на авторитетния форум споделят, че подобно събитие ще се случи за пръв път по време международния фестивал за младежко медийно изкуство „Арлекин“.

Основните критерии, които трябва да се покрият, са: репортажът да е до 7 минути за видео или аудио или до 10 хиляди знака за печат;  да не засяга политически теми и да е подчинен на основното мото на фестивала: „Светът в моите очи“.  Участниците може да работят в медия, вкл. студентска или ученическа, или да бъдат фрийлансъри.

Международен конкурс за млади репортери на фестивала „Арлекин“
Международен конкурс за млади репортери на фестивала „Арлекин“

Материалите ще бъдат оценявани от международно жури, като организаторите издават част от знаковите имена. Селекцията в конкурса ще определят: драматургът, режисьор и сценарист доц. Юри ДачевСветлозар Момчилов, собственик на тв БГ7 и в. „България сега“ в Чикаго; журналистът от радио-телевизионен център „Цариброд“ Драган Йовичич; културологът и журналист в „Радио Ватикана“ ‒ Италия, Венета Ненкова; режисьорът Нася Атанасова ‒ с над 25 години дейност в електронните медии и носител на приз за цялостен принос в развитието на регионалните печатни издания; както и Магдалена Гигова ‒ журналист, член на Световната федерация на пътуващите писатели – FIJET, „Българин на годината“ в категория „Пътуващ писател“, носител на три отличия „Златен лъв“ и на наградата за журналистика на фондация „Христо Ботийов“.

Младите репортери, които желаят да премерят сили в конкурсната програма, може да видят повече подробности за събитието на сайта https://arlekinfest.com/ . 

Организаторите на конкурса добавят, че всички те ще се състезават както за парична награда, така и за международно признат диплом и разбира се ‒ за емблематичната статуетка „Арлекин“.  

Статуетките "Арлекин"
Статуетките „Арлекин“

Международният фестивал за младежко медийно изкуство „Арлекин“ се организира със съдействието на Община Варна.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.