Уроците по Бързо четене помагат за концентрацията и развитието на паметта при децата

Уроците по Бързо четене помагат за концентрацията и развитието на паметта при децата
Уроците по Бързо четенепомагат за концентрацията и развитието на паметта при децата

Децата ни могат да развият суперпамет още в ранна възраст, благодарение на образователната методика Бързо четене.

Тя е авторска за международната мрежа от детски образователни центрове SmartyKids, в допълнение към менталната аритметика, с която ги свързваме и с която са изключително нашумели у нас през последните години. Програмата насърчава малките да могат да се учат на бързо усвояване и разбиране на различни текстове, като по този начин създават и страст към четенето на книги в подрастващите.

Уроците по Бързо четене помагат за концентрацията и развитието на паметта при децата
Уроците по Бързо четенепомагат за концентрацията и развитието на паметта при децата

Курсът включва обучение чрез мнемотехника – невероятно изкуство и техника за запаметяване, съвкупност от похвати за облекчено запомняне на максимален обем информация чрез създаване на изкуствени асоциации – т.нар. СУПЕРПАМЕТ. Чрез Бързото четене децата не само се учат да четат, но и научават заедно с родителите си нови и интересни факти за света. Така заниманията никога не са “скучни“.

Обратната връзка на родителите за обучението по Бързо четене  потвърждава, че само след 3 месеца децата четат с разбиране и по-бързо. Също така повишават интереса си към четенето и все повече посягат към книжките вкъщи. Повишаването на концентрацията им е също важен детайл в обучението, като паметта се подобрява значително. Повишават се и резултатите по различни предмети в училище.

От голямо значение за това децата да посещават курса за Бързо четене с огромно желание, е съдържанието на материалите, в които изобилстват любопитните факти. „Текстовите задачи му станаха любими и вече не се затруднява с прочитането на условието. Детето има самочувствие, че може да се справи с текста и да разбере същността му“, споделя Ивелина К., майка на 8-годишния Павел.

За малките ученици в курса това е приключение, не само полезно от образователна гледна точка, но и забавно. Споделят, че научават много за държавите по света, повишават скоростта на четенето си и се чувстват по-уверени, по-решителни и по-знаещи.

Отзиви от децата можете да видите тук:

За SmartyKids

SmartyKids е водеща международна мрежа от детски образователни центрове,
с 350 центъра в 11 държави по света.

Методиките на SmartyKids включват водещи световни практики на преподаване и подходи за интелектуално развитие. Екипът от преподаватели се стреми да направи процеса на обучение толкова увлекателен, че детето напълно да се отдаде на играта, същевременно разгръщайки своя интелектуален потенциал.

Уроците по Бързо четене помагат за концентрацията и развитието на паметта при децата
Уроците по Бързо четенепомагат за концентрацията и развитието на паметта при децата

Заниманията по ментална аритметика влияят върху цялостното развитие на детето и не са тясно насочени само към математическите му умения. Ползите от изучаването на ментална аритметика са: подобряване на концентрацията и паметта, развитие на аналитичното мислене на детето, увеличаване скоростта на възприемане на информация, развитие на творческото мислене, самостоятелност и увереност.

Още за SmartyKids четете тук https://dromomania.bg/2022/04/07/%d0%bd%d0%b5%d0%be%d0%b1%d1%85%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bc%d0%be%d1%81%d1%82-%d0%bb%d0%b8-%d0%b5-%d1%84%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%be%d1%82/embed/#?secret=4pQ5VhKjXM

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.