Посланикът на Индия Н.Пр. Санджай Рана: Ще издам книга за Керала, в която ще има и рецепти

Посланикът на Индия Н.Пр. Санджай Рана: Ще издам книга за Керала, в която ще има и рецепти

В Покана за пътуване на 15 май 2022 година по програма Христо Ботев на БНР: Kerala travel mart – най-големият туристически пазар в Индия. Анна Каранова за нейният път на коприната през Доха

Посланикът на Индия Н.Пр. Санджай Рана: Ще издам книга за Керала, в която ще има и рецепти
Посланикът на Индия Н.Пр. Санджай Рана: Ще издам книга за Керала, в която ще има и рецепти
Посланикът на Индия Н.Пр. Санджай Рана: Ще издам книга за Керала, в която ще има и рецепти
Посланикът на Индия Н.Пр. Санджай Рана: Ще издам книга за Керала, в която ще има и рецепти

Казват, че в Индия или се влюбваш от пръв поглед, или я намразваш завинаги. Аз съм от първия вид. И мога да посещевам тази приказна страна безкрай. Г-н Санджай Рана е посланик на Република Индия в България от март 2021 г.  Той е дипломат от кариерата със солиден стаж. Бил е ръководител на Политическия отдел на ООН и на Отдела за проекти за развитие в чужбина в Министерството на външните работи. Преди да дойде у нас е работил в индийските мисии в Дамаск, Рияд, Копенхаген, Баку и Мале.

Гоа
Гоа

Негово превъзходителство посланикът споделя идеите си как ще представи красотите, културата и необятните възможности на страната си пред българите. Като начало – с виртуалната разходка из родината му по радиото за щатите Гоа, Гуджарат, Раджастан и Керала. 

Лесно му е на Негово превъзходителство посланикът на Индия у нас Санджай Рана – започнал е да опознава нашата страна и до края на мандата си ще я е избродил цялата. Но я се опитайте да обиколите неговата родина. Невъзможно е, но ако сте влюбени в Индия – можете да упорствате.  Поне аз така правя.

Неотдавна се завърнах от Керала, щатът с най-много зеленина и вода, в който се е зародила древната философия и наука аюрведата. Там за 11 път бе открит Kerala travel mart, най-големият туристически пазар в Индия.  Според статистиката, там на всяка минута пристигат по двама чужди туристи и 35 местни. За да се подобри балансът, на събитието бяха поканени туроператори от близо 70 държави. 

При откриването станаха ясни широките интереси на местния туристически борд за развитие на нови продукти като пътешествия с кемпер из Керала, приключенски туризъм с гмуркане, рафтинг и т.н., без да се забравят клиниките, курортите и болниците с аюрведична медицина, както и историческите, кулинарните и фестивалните турове сили акцентите върху живота на село и националните паркове. Изводът бе: 2022 е годината на Керала в туризма! А аз на място се убедих в това.

Повече за Керала четете тук https://dromomania.bg/2022/05/10/kerala-travel-mart-%d0%be%d0%b1%d1%8f%d0%b2%d0%b8-2022-%d0%b5-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%b5%d1%80%d0%b0%d0%bb%d0%b0/

 Омагьосана от коприната. Това е Ана Каранова.

Омагьосана от коприната. Това е Ана Каранова.
Омагьосана от коприната. Това е Ана Каранова.

Тя произхожда от сливенския род Калови, чиято история стига четири поколения назад до Добри Желязков. През 30-те години на XIX век той основава първото текстилно производство на Балканите, като след това остава в историята като родоначалник на българската текстилна индустрия.  Почти два века по-късно потомката му обикаля лично Близкият Изток, Азия, Индия и Италия, за да подбира коприна за модните творения на фирмата си Anna Karanova. Последното й начинание е в столицата на Катар, Доха.  

За отношението към жените там, за местата, които трябва да се видят разговаряме с Анна Каранова.

Тя е живяла на много места по света, благодарение на професията на съпруга си, който е пилот, но последното място, в което се заселват за по-дълго е Доха.

Анна дойде на интервюто с 11-годишната си дъщеричка, която е обиколила многократно повече държави от годините си.  Предстои й да започне училище в столицата на Катар – Доха, а майка й ще развива бранда си за изделия от естествена коприна и там.

Надявам се отново да ни гостуват, защото животът им е пъстър атлас.

Вижте някои от копринените творения на Anna Karanova

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.