Ангел Бончев е новото лице на новините в БНТ

Ангел Бончев ще води новините в сутрешния блок „Денят започва“
Ангел Бончев ще води новините в сутрешния блок „Денят започва“ на БНТ

 Журналистът Ангел Бончев е новото лице на новините в Българската национална телевизия. Със своя богат опит от над 35 хиляди новинарски емисии в ефира на Тв Европа, той поема сутрешните емисии от втори май.

Припомняме, че Ангел Бончев беше лице на новините на Тв Европа в продължение на 15 години. Той се превърна в любимец на публиката и бе водещ на абсолютно всички най-възлови събития на Тв Европа.

Като своя мисия, Ангел нееднократно е обявявал, че е разпространяването на житията на непознати светци на православието в България. Неговият филм „Светият град – Асеновград“, покори Европейския парламент в Брюксел навръх 24 май през 2016-а година, като стана първият православен филм прожектиран във висшата институция в сърцето на Европа.

Журналистът е пресъздал на български житията на светците Ефрем Нови, Никифор Прокажения, Лука Кримски и Нектарий Егински. Две от тях се разпространяват в съседна Гърция при много голям успех, а последната му „Светецът на моето сърце“ за Свети Нектарий Егински се разпространява в Румъния.

Ангел Бончев ще започне като водещ на новините в рамките на сутрешния блок „Денят започва“.

„Благодаря на БНТ и на дирекция „Новини и актуални предавания“ за поканата да бъда едно от лицата на обществената телевизия. Всяка работа изисква компромиси, но единствено с истината не бих направил такъв – поемам тази отговорност пред зрителите на БНТ 1“, споделя Ангел Бончев.

Той е роден на 14 ноември 1983 г. в град Асеновград. Завършва актьорско майсторство в класа на проф. Елена Баева, в момента следва магистратура в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.