На 27 април връчват наградата за къс разказ „Рашко Сугарев“ за 25-и път

Наградата за къс разказ „Рашко Сугарев“ ще бъде връчена за 25-и път. Миналогодишният победител Йордан Д. Радичков с Деян Енев и изпълнителният директо на НДФ "13 века България" Слава Иванова
Наградата за къс разказ „Рашко Сугарев“ ще бъде връчена за 25-и път. Миналогодишният победител Йордан Д. Радичков с Деян Енев и изпълнителният директо на НДФ „13 века България“ Слава Иванова

Литературната надпревара за млади писатели се организира от Националния дарителски фонд „13 века България“

Именито жури в състав Димитър Коруджиев, Георги Величков, Деян Енев и Теодора Димова ще определи лауреатите в 25-ото издание на Националния конкурс  за къс разказ на името на Рашко Сугарев.

На 27 април ще стане ясно кой от дванайсетимата млади автори до 35 години ще получи първа, втора и трета награда, чието парично изражение се осигурява от НДФ „13 века България“.

По традиция призът се връчва на 23 април – Световния ден на книгата, авторското право и четящите хора. Тази година, обаче той съвпада с Великденските празници и затова церемонията се отлага с няколко дни.   Тя ще се проведе в зала „Проф. Васил Геров“ в сградата на НДФ „13 века България“от 16 часа.

Наградата „Рашко Сугарев“ е част от активната политика на НДФ „13 века България“ за подкрепа на младите хора и през изминалите двадесет и четири години с нея са отличени над 75 автори. Някои от тях днес вече са именити творци като Алек Попов, Георги Господинов, Йордан Ефтимов, Ангел Игов, Стоил Рошкев, Борис Минков, Оля Стоянова, Димитър Ганев, Йорданка Белева, Силвия Томова, Васил Георгиев, Андон Стайков, Александър Шпатов, Антон Терзиев, Владимир Полеганов.

Отличието неслучайно носи името на Рашко Сугарев – той е бил признат майстор в краткия жанр, а неговият съратник и член на журито Георги Величков го определя като „пришелец от друга планета“.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.