Непоказвани досега шедьоври на прочутия художник Аршак в галерия „Нирвана“

Галерията на Ники Младжов с непоказвани досега шедьоври на прочутия художник Аршак

С грандиозна изложба галерия Нирвана отбелязва 70-я рожден ден на известния художник Аршак Нерсисян, който вече не е сред нас, но остана завинаги в историята на изкуството с шедьоврите си.

„Аршак създаваше мостове с произведенията си, успяваше да обедини хора от различни нации с картините си“, каза на откриването собственикът на Нирвана Ники Младжов. Думите му бяха потвърдени и от посланика на Армения Армен Едигарян, който пристигна на откриването със съпругата си и с консула на Армения у нас.

Художникът, който прекара голяма част от живота си в България, е представен в галерия Нирвана с платна от последните си години, някои от които никога не са показвани, защото са създадени месеци преди творецът да ни напусне.

Аршак е ярък представител на неокубизма, със свой неповторим стил, подчерта кураторът на изложбата Аксиния Джурова.

Галерията на Ники Младжов с непоказвани досега шедьоври на прочутия художник Аршак

Посланици и дипломати, бизнесмени, изкуствоведи и художници се насладиха на ярките платна на твореца,които доказват древната максима,че изкуството е вечно. Разкошни женски тела, влюбени двойки, библейски сюжети, автобиографични елементи – и всичко това, обагрено от невероятни цветове и настроение, привлече вниманието на Евгени Минчев и на известната художничка Десислава Минчева, професор в НХА, на колекционери и представители на различни сфери на изкуството.

Бизнесдамата Капка Амзина и половинката й Явор Цаков зарадваха собственика на галерия Нирвана Ники Младжов, който е известен и с любовта си към спорта, с монументално издание, посветено на тениса.

Художникът Ники Янакиев, професорът от НХА Греди Асса, художникът Петър Пиронков и композиторът Хайгашод Агасян останаха дълго пред платната на Аршак, които са като истински взрив от цветове.

На част от платната е изобразена съпругата на Аршак – художничката Надя Станчева, която дълги години бе муза на твореца, вдъхновил много ценители да се запалят по съвременното изкуство.

Галерията на Ники Младжов с непоказвани досега шедьоври на прочутия художник Аршак

Колекционери от цялата страна вече са проявили интерес към творбите на Аршак, които могат да се видят на единствената изложба в София тази година. Творчеството на големия художник, признат не само в България, но и в цял свят, вдига високо летвата на съвременната живопис и е истинско предизвикателство за младите творци.

Изложбата на Аршак може да се види в галерия Нирвана до 22 април.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.