Виртуозната Калина Андреева е номинирана за Наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев“ 2022

Виртуозната Калина Андреева е номинирана за Наградата за полет в изкуството "Стоян Камбарев" 2022
Виртуозната Калина Андреева е номинирана за Наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев“ 2022

Наследничката на именита музикантска фамилия пребори страховита конкуренция и е претендент за престижната статуетка

Виртуозната Калина Андреева е номинирана за Наградата за полет в изкуството "Стоян Камбарев" 2022
Виртуозната Калина Андреева е номинирана за Наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев“ 2022

Остават броени дни до връчването на Наградата за Полет в Изкуството „Стоян Камбарев“ за тринадесети пореден път на 26-и април. Напрежението  расте, защото всяка година очакването на официалната Церемония се посреща с огромно вълнение, особено за номинираните. За младите таланти на България и тази година битката ще бъде повече от оспорвана, заради невероятните им качества и безспорни успехи.

Номинирана за голямата Награда за Полет в Изкуството и победител в категория МУЗИКАЛНО ИЗКУСТВО е КАЛИНА АНДРЕЕВА, (21 г)

Родена е в музикантско семейство и още като дете започва с пиано, но после избира контрабаса и продължава обучението си в НМА “Проф. Панчо Владигеров”, в класа на проф. Д-р Петя Бъговска.

Паралелно с класическата музика, тя се отдава и на народна музика, джаз, рок и фънк, също така композира произведения в тези жанрове и прави аранжименти за различни състави.

Виртуозната Калина Андреева е номинирана за Наградата за полет в изкуството "Стоян Камбарев" 2022
Виртуозната Калина Андреева е номинирана за Наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев“ 2022

Взема участие с контрабас в сферата на джаза във фестивалте : Nishville, CPS- first international jazz band festival in Cincinnati, Аполония, Мартенски музикални дни и др.. С класически контрабас печели множество конкурси като Doublebass Competition of C. D. von Dittersdorf – Словакия, „Светослав Обретенов“ и др.

Пее във вокално студио „Нуша“ на майка си Нели Андреева и представят българския фолклор по целия свят, включително с онлайн концерт, по поръчка за Белия дом в САЩ. Калина е била е част от World Youth Orchestra, с които записва за National Geographic.

За Калина изкуството е:

 „Начин на живот. То е основното средство, чрез което можем да се докоснем до вътрешния свят на човека. Като музикант съм наясно с влиянието на музиката върху индивида и обществото. Тя  може да обединява, лекува, вдъхновява, да пресъздава емоции и да рисува по неповторим начин въображаеми светове. Чрез нея времето получава своите цветове.“

Вижте кратък филм за Калина Андреева:

Останалите номинирани за Наградата за Полет в Изкуството „Стоян Камбарев“ са визуалният артист Александър Лазарков, балерината Емона Георгиева, тетаралният режисьор Бюрхан Керим и първата от години насам двойна актьорска номинация за Йоан Попов и Александър Григоров.

Виртуозната Калина Андреева е номинирана за Наградата за полет в изкуството "Стоян Камбарев" 2022
Виртуозната Калина Андреева е номинирана за Наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев“ 2022

Вижте всички номинирани за 2022 г:  https://www.youtube.com/watch?v=IUZzRuL2GDQ

Пет номинации, един носител на мечтаната награда! Победителят ще грабне знаковата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и парична премия в размер на 3 000 лв! Най-важното обаче е, че не само той, но и всички номинирани ще получат сериозна подкрепа за осъществяването на конкретни техни арт проекти и ще станат част от семейството на Фондация „Стоян Камбарев“, която дава криле и сбъдва  мечтите на младите и талантливите.

Кой ще спечели Наградата за Полет в Изкуството, носеща името на култовия театрален режисьор Стоян Камбарев, определя жури, в което влизат членовете на Фондацията начело с Председателя на УС, актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева.

Церемонията за връчване на Годишните Награди на Фондация „Стоян Камбарев” ще се състои на 26-и април в JOY Station. Именно тогава на живо публиката за четвърти път ще избере и носителя на НАГРАДА ЗА КИНО 355 (три-пет-пет).

3-ма млади кинорежисьори, селектирани от престижно международно жури, ще заснемат и предадат 5 минутен игрален филм само за 5 дни. Имената на избраните финалисти са Орлин Менкаджиев, Лора Маркова, Антоний Христов. Един от тях ще грабне статуетка и 10 000 лв. за следващия си филм, след гласуване на живо от всички гости на Церемонията, които ще изберат своя филм фаворит.

Водещ на церемонията отново ще бъде Ники Кънчев, а публиката ще се наслади на класно шоу – кино, музика и незабравими емоции!

Церемонията за връчване на Наградите на Фондация „Стоян Камбарев“ е включена в Националния културен календар на Министерство на културата и е част от Календара на културните събития на Столична Община. Осъществява се с подкрепата на Министерството на Културата и Столична Община, с официалното партньорство на УниКредит Булбанк, БОН МАРИН, РИСК Инженеринг, Разсадник НАНОВСКИ и благодарение на КАРИ Резидънс, IDEAcomm, Технополис, Prime Development, SSG, Винарска изба Катaржина Естейт, Перно Рикар България, MERCI,  RoisSofia Residence Boutique Hotel и VIP Security.

Продуцент е NOVA film – компанията на Деси Тенекеджиева.

Финалисти НАГРАДА ЗА КИНО 355

ТВ версия на Церемония 2021

Абонирайте се и последвайте Фондация „Стоян Камбарев“:

YouTube

https://www.youtube.com/user/FoundationKambarev?feature=g-all-u

Instagram

https://www.instagram.com/stoyankambarevfoundation/

FBhttps://www.facebook.com/foundation.stoyan.kambarev/

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.