CELESTYAL CRUISES стартира сезон 2022 със специално отношение към българските пасажери (видео)

CELESTYAL CRUISES стартира сезон 2022 с фокус върху българския пазар
CELESTYAL CRUISES стартира сезон 2022 с фокус върху българския пазар

Celestyal Cruises – експертите в круизните пътувания до гръцките острови и Източното Средиземноморие, обявиха старта на сезон 2022 (от 18 април) и потвърдиха ангажираността си към българския пазар.

Круизната линия, носител на редица награди и превърнала се в избор №1 за пътувания в региона, поставя България във фокуса си като ключов пазар за новия сезон.

CELESTYAL CRUISES стартира сезон 2022 с фокус върху българския пазар. Лесли Пиден
CELESTYAL CRUISES стартира сезон 2022 с фокус върху българския пазар. Лесли Пиден

На официално събитие за медиите в София Г-н Лесли Пиден, главен търговски директор на Celestyal Cruises представи данни от миналогодишната двумесечна дейност на компанията, обслужила 14 000 пасажери при всички стриктни мерки за здраве и безопасност за пътниците и екипажа, приложени според разпоредбите на ЕС и гръцките власти.

Той разказа малко повече за компанията, пазара и предстоящия нов сезон, който се очертава многообещаващ. „Много сме щастливи да бъдем тук днес в София и да представим нашата компания, която е посланик на гръцкия круиз.

За нас България е важен пазар, тъй като имаме два страхотни седемнощни круизи „Идилична Егея“ от края на април до октомврикоито дебаркират с престой в историческия град Солун, обект на световното наследство на ЮНЕСКО, известен още и като „гастрономически рай“.

Солун осигурява лесен достъп до пазарите на Балканите, тъй като е много близо и спомага за леснодостъпно автентично изживяване на невероятните гръцки острови. Тази есен, през октомври и ноември ще върнем нашия „Еклектичен“ маршрут, който ще включва спирка в Солун, както и друга нова дестинация: Кавала – северният, вековен гръцки пристанищен град на Тракийско море, често наричан „син град” поради кристалночистите си крайбрежни води и легендарната живописна гледка към морето.“, разказа Пиден.

CELESTYAL CRUISES стартира сезон 2022 с фокус върху българския пазар. Кавала
CELESTYAL CRUISES стартира сезон 2022 с фокус върху българския пазар. Кавала

All-inclusive изживяване за всеки вкус и възраст

През годините Celestyal Cruises успя да се превърне в предпочитан избор на българските туристи за пътувания по море до едни от най-атрактивните дестинации в Гърция, като Санторини, Миконос и Крит, както и до някои по-малко познати скрити бижута на Средиземноморието, като живописния остров Милос и пропития с история Патмос.

Една от най-силните страни на Celestyal е достъпната цена и съотношението цена/качество – без скрити пътни разходи, тъй като всичко е включено в цената (храна, напитки, 2 екскурзии и развлечения на борда).

Круизната линия е специализирана в този регион на Средиземноморието и пътуващите с нея имат възможност да се потопят в автентичния дух на Гърция, като тя предлага както по-кратки пътувания с между 3 и 4 нощувки, така и по-продължителни и с повече спирки. Celestyal Cruises позволява отпътуване от близки до България пристанища като Пирея, а вече и от Солун.

Круизните кораби на компанията са с по-малко гости на борда, което позволява интимно и уединено преживяване за пътуващите заедно с възможност за достигането на закътани малки пристанища, до които големите круизни кораби нямат достъп.

CELESTYAL CRUISES стартира сезон 2022 с фокус върху българския пазар. Ефи Карнеси
CELESTYAL CRUISES стартира сезон 2022 с фокус върху българския пазар. Ефи Карнеси

Г-жа Ефи Карнеси, мениджър „Бизнес развитие за България“, представи маршрутите и услугите на борда на круизите. Тя разказа за прочутите персонализирани услуги на Celestyal Cruises и подчерта наличието на българскоговорящ екипаж на борда, което гарантира приятното изживяване за пътниците и с което компанията изгражда повече доверие у българските туристи в услугите на Celestyal Cruises.

Г-жа Карнеси сподели още: „Имаме позитивни очаквания за динамичния български пазар. Пътешествениците от България постепенно нарастват, като през 2019 г. имахме 2254 гости на борда. Нашата цел е да запазим тази тенденция и през 2022 г.. след турбуленцията, предизвикана от пандемията в туристическия сектор като цяло.

В дългосрочен план целим ръст през 2023 г. и в последствие с годишно увеличение от 20% на туристите от България.

С гордост отбелязваме, че до момента успяхме да установим надеждно, успешно и продуктивно сътрудничество с 25 български туристически агенции.“, допълни тя.

CELESTYAL CRUISES стартира сезон 2022 с фокус върху българския пазар. Представяне пред медиите

За Celestyal Cruises

Celestyal Cruises бързо си изгради репутация и спечели признание като избор №1 за круизни пътувания до гръцките острови и Източното Средиземноморие благодарение на своя опит в региона и на изключителното гостоприемство, което гостите получават на борда. Компанията управлява два кораба за пътувания в региона, а по-малкият им размер гарантира истинско и уединено преживяване за пътниците.

Философията на компанията е изградена върху уникалното гръцко наследство, което съчетава гостоприемството с истинското потапяне в атмосферата на дестинациите и осигурява автентично преживяване за цял живот, както на борда, така и на сушата.

Мерки за здравословно и сигурно пътуване

Основен приоритет за Celestyal Cruises е спазването на изискванията за опазване на околната среда и здравето, безопасността и благополучието на гостите на борда, на екипажа, както и на общностите, които посещават. Като член на Международната асоциация на круизните линии от компанията приеха задължителни мерки за подобряване на здравните протоколи като част от поетапното възобновяване на круизните пътувания.

Съобразени с препоръките и съветите на водещи учени, медицински експерти, на европейските и гръцките здравни власти, тези протоколи се прилагат по време на цялото пътуване. Мерките за опазване на здравето и гарантиране на безопасността подлежат на непрекъснато оценяване и коригиране въз основа на развитието на пандемията от COVID-19 в Европа. Те са съобразени с наличието и промените по въведените превантивни, терапевтични и смекчаващи мерки.

Награди      

Между 2014 и 2021 г. Celestyal Cruises получи най-високите отличия в рамките на наградите за туризъм, които са едни от най-престижните за гръцката туристическа индустрия. Това включва един платинен, 14 златни, 9 сребърни и 5 бронзови отличия в различни категории, включително “Отлично преживяване на гостите”, “Соло пътувания”, “Инициативи за КСО” и “Принос към икономиката”.

През декември 2018 и 2019 г. Celestyal Cruises получи наградата на редакторите на британското издание Cruise Critic за “Най-добро обслужване”. През февруари 2018 г. Celestyal Cruises получи 4 отличия на Cruise Critic.

През 2019 и 2020 г. Celestyal Cruises беше отличена за цялостния си принос в развитието на круизната индустрия в Източното Средиземноморие в рамките на наградите MedCruise.

Корпоративна отговорност

Celestyal Cruises е дълбоко отдадена на устойчивостта и етичните бизнес практики. Компанията активно подпомага местните общности на дестинациите, които посещава, особено в сферата на образованието. Освен това Celestyal Cruises подкрепя неправителствени организации в областта на културата за насърчаване на младежкото предприемачество, развитие на студентите от морските региони и подобряване благосъстоянието на децата.

ISO сертификати

Целият спектър на дейността на Celestyal Cruises в управлението на круизни кораби, включително техническо управление, управление на хотели и екипаж, както и на офиси, са сертифицирани в съответствие със стандартите ISO 9001/14001. Сертифициращият орган е DNV, която е широко призната като най-голямата и уважавана рейтингова агенция за морската индустрия.

Последвайте ни на:

FacebookInstagramTwitterLinkedInYouTubePinterest

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.