Доц. Дарияна Куманова с първи мастър клас за таланти в България

Доц. Дарияна Куманова с първи мастър клас за таланти в България
Доц. Дарияна Куманова с първи мастър клас за таланти в България

Куманова разкрива тънкостите за музикален успех в чужбина и прави ексклузивно прослушване на 10 участника

Една от най-популярните дами в европейския музикален бизнес ще направи своя първи мастър клас в България. Дарияна Куманова, която е в основата на големия пробив на 16-годишната Никол Паласчева в италианския X-Factor, се завръща в София, за да открие нови таланти.

Българката от години живее в Италия и е призната за един от най-добрите музикални педагози. Тя е ментор на млади звезди и мотивационен коучинг, който кове характер за сценичен успех. Куманова е четвъртата жена диригент в историята на фестивала Санремо и доцент в  Академията на Санремо.

Носител е на т. нар. музикален Оскар – наградата “Давид на Донатело”, за оригинална песен във филма „Сибирско възпитание“ (в главната роля Джон Малкович). Печели „Златен лъв“ от фестивала във Венеция за успехи в областта на музиката и културата. Удостоена е с най-голямото лично и професионално отличие за една дама „Жена на годината“- Италия, в категория „Изкуство“.

Поканата за мастър клас в България е от Академия „Живей елегантно“, а датите са 25-ти и 26-ти февруари. Записалите се могат да изберат единия от двата дни за уникалната среща с една от най-влиятелните жени в артистичния живот на Италия.

Доц. Дарияна Куманова с първи мастър клас за таланти в България
Доц. Дарияна Куманова с първи мастър клас за таланти в България

Обучението се отличава и с висока практическа полза, като част от темите са:

  • Сценичната треска в полза на таланта
  • Актуални тенденции и необходими умения за международен пробив
  • Фестивалите, конкурсите и отличията, които дават престиж в международен мащаб
  • Тактика за създаване на творчески екип и стратегия за промотиране на творчески продукт
  • Общуване с медиите
  • Защита на интелектуални права на световната сцена

Специално за своя мастър клас в Академия „Живей елегантно“ Дарияна Куманова ще направи прослушване на 10, избрани от нея участника за всяка от двете дати на обучение (25-ти и 26-ти февруари). Част от селектираните участници ще получат и покана за участие във фестивали и конкурси в Италия.

Повече за Академия „Живей елегантно“:

„Живей елегантно“ е висш клас академия за публична комуникация, стил, бизнес и социален етикет. Изградена е по швейцарски модел и се отличава с висок стандарт на обученията и модерен, европейски подход на преподавателите.  

Създателки на Академия „Живей елегантно“ са: Антонина Стоянова – първа дама на България (1997-2002); доктор по международно право, дипломат и радетел за културните и исторически ценности; Богдана Карадочева – една от най-обичаните и известни български певици, символ за класа и стил и Нели Беширова – бизнесдама, в топ 20 на най-добрите работодатели у нас; магистър по право; консултант и правен съветник на чуждестранни инвеститори и проекти.

Академията даде старт на своята дейност в България с изискан мастър клас на световния коучинг по бизнес етикет и протокол графиня Мари дьо Тили.

Повече за Дарияна Куманова:

Доц. Дарияна Куманова с първи мастър клас за таланти в България
Доц. Дарияна Куманова с първи мастър клас за таланти в България

Доц. Дарияна Куманова е една от най-влиятелните жени в артистичния живот на Италия, която повече от 20 години е фактор на международната сцена. От 2011 г. Дарияна Куманова е доцент в Академията на Санремо. 7 години по-късно дирижира оркестъра на Санремо като единствената жена диригент тогава и четвъртата жена диригент в 70-годишната история на фестивала.

В момента управлява собствено музикално училище в Милано, където се обучават част от бъдещите звезди за фестивала и е предпочитано място за срещи на популярни европейски изпълнители, продуценти и журналисти.

Тя е носител на т. нар. музикален Оскар – наградата “Давид на Донатело”, връчен й за оригинална песен във филма „Сибирско възпитание“ на Габриеле Салваторе (в главната роля Джон Малкович). На церемонията, името й обявява бившият президент на Италия Джорджо Наполитано. На сцената до българката застават големите Бернардо Бертолучи и Енио Мориконе.

Носител е на „Златен лъв“ от фестивала във Венеция за професионални успехи в областта на музиката и културата.

Удостоена е най-голямото лично и професионално отличие за една дама „Жена на годината“ в Италия, в категория „Изкуство“.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.