Своята „Книга за борсата“ представи Васил Симов

Васил Симов представи „Книга за борсата“
Васил Симов представи „Книга за борсата“

В зала „Витоша“ на хотел Marinela Sofia се състоя представянето на първата по рода си „Книга за борсата“, написана от един от създателите на Софийската стокова борса и неин директор до наши дни – Васил Симов.

Пред отбран кръг представители на финансовия и икономическия свят на България водещият Жоро Тошев развълнувано сподели за личните си „случайни“ срещи с Васил в годините и постави висока оценка на емоционалния и убедителен разказ, с който се е запознал, прочитайки книгата.

Председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържища Владимир Иванов сподели впечатленията си и определи автора като пример за нормалността и почтеността в тази сфера на бизнеса.

Редакторът на книгата Людмил Каравасилев разказа трогващи истории, свързани с дългогодишната си работа  с автора, както и интересни детайли около създаването на увлекателно написаната и реалистична история. 

Пред своята публика Васил Симов развълнувано се върна назад във времето и с чувство за хумор разказа любопитни факти за началните си стъпки в борсовата практика и първите си посещения на големите борси в света. Авторът сподели и за нелеките си проведени битки в годините, с които е успял да запази неопетнена и работеща институцията, наречена борса.

Той посочи, че един от поводите за създаването на книгата е и тридесетата годишнина, която тя навършва през 2021 година. 

Васил Симов представи „Книга за борсата“
Васил Симов представи „Книга за борсата“

 В „Книга за борсата“ читателите ще надникнат през рамото на борсовите играчи, за да се запознаят с механизмите и управлението на борсовите пазари, ще научат повече за историята и бъдещето на борсовата търговия и за влиянието й върху икономиката и обществото.

Изданието е емоционален и убедителен разказ  на човек, вложил не просто професионалните си умения, но и  сърцето си в своята кауза – възраждането и модернизирането на борсовото дело в България. 

Васил Симов е главен изпълнителен директор на Софийска стокова борса от самото й основаване, през 1991 г., изпълнителен директор и председател на Борда на директорите на Българо-американска кредитна банка, автор на учебници и преподавател по борсово дело в УНСС и други висши училища в страната. 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.