„Милея“ в Къщата на София на 9 и 10 декември

Камджалов представя "Милея" в Къщата на София на 9 и 10 декември
Камджалов представя „Милея“ в Къщата на София на 9 и 10 декември

“Милея” е новият звуково-пространствен спектакъл на камерния състав на „Музикална лаборатория за Човека“ под ръководството на Йордан Камджалов.

Камджалов представя "Милея" в Къщата на София на 9 и 10 декември
Камджалов представя „Милея“ в Къщата на София на 9 и 10 декември

След две години  прекъсване, Ансамбълът на Музикална лаборатория за Човека се завръща на сцена с “Милея” -новият пърформанс за звуково-пространствени споделяния в арт център “Къщата на София” на 9 и 10 декември от 18.30 и от 20.00 часа.

Основен импулс за раждането на тази формация е копнежът за споделяне на максимално широк спектър във външното акустическо пространство от изключително красивото, мощно и безпределно вътрешно акустическо пространство на самия човек.

2015 г. ансамбълът е създаден и селектиран от Йордан Камаджалов като се състои от 8 изпълнители с различни професии, с изключителен вокален, музикален и артистичен потенциал. Чрез иновативната си перспектива, репертоарът включва музика от античността до 21 век, преплетена с български фолклорни и импровизирани мотиви.

Камджалов представя "Милея" в Къщата на София на 9 и 10 декември
Камджалов представя „Милея“ в Къщата на София на 9 и 10 декември

Спектакълът “Милея” е създаден на един дъх с изключителен заряд, като резултат от таланта и единомислието на състава, споделянето на еднакви ценности, себераздаване и отдаденост към изкуството, красотата, добротата и любовта към Човека.

Йордан Камджалов разказва за “Милеенето като път към сбъдването, към общуването, към уважението, към отдадеността, към творчеството, към любовта, към връзката, към алхимията, към свободата, към разбирането, към емпатията, към нежността, към музиката, към посланието, към риска, към сигурността, към истината, към доброволната промяна, към доброволната жертва, към топ професионализма, към победата, към подвига, към човека, към ближния … към всичко съществено”.

Визитки на участниците в ансамбъл на “Музикална лаборатория за Човека”:

Вяра Тодорова – музикант и учител по музика. “Харесвам това, че в ансамбъла имаме свободата да творим и свободата да бъдем себе си и създаваме непрекъснато музика и пространство.”

Георги Георгиев-Антика -актьор и преподавател по глас за говор и пеене. „Музиката в красивата ѝ, вокална форма облагородява и извисява, но и сплотява и радва! „Милея” е изключителен глагол, чиято звукова форма, фонетичен отпечатък напълно съответства на съдържанието му. Тази човешка емоция и действие абсолютно провокира и резонира в мен най-същественото, човешко и универсално битие.“

Даниела Найденова – музикант. Даниела се занимава още с журналистика, педагогика и терапия. “Пеенето в анасамбъла ми дава много свобода за лично предизвикателство и търсене навътре към мен самата.”

Костантин Кучев – музикант и композитор. “Работата в ансамбъла ми дава посока на търсене, на експериментиране, на свобода и в същото време на един център, който ни обединява всички, които сме част от този творчески процес”.

Мария Матрачийска– филолог и културолог. “Ансамбълът “Музикална лаборатория за Човека” за мен е голямо предизвикателство. Обичам свободата, която ми дава и с всяка репетиция уча все повече и повече.”

Любен Брънзалов– софтуерен инженер и  астрофизик. “Работата ми в ансамбъла е едно по-висше измерение на музиката, до което аз се докосвам чрез музикантите в ансамбъла. За мен това е една велика дейност, която ми позволява да участвам в една висша хармония.”

Реджеп Якъбов – студент в Национална Музикална Академия, асистент-диригент на Йордан Камджалов, художник. ”В ансамбъла преживявам и откривам вътрешните си светове, за които не съм и подозирал, след всяка репетиция и пърформънс, падат завесите една по една от безкраят в мен, тези пърформънси вярвам и виждам как дават посока на всеки един от нас да разбули скритото, съкровеното в себе си, което се крие във всеки човек.”

Явор Иванов –  юрист. “Това, че участвам в малкия състав “Музикалната лаборатория на Човека” ми носи огромна радост, тъй като това е едно творческо поле, в което намирам място за изява на вътрешната си потребност от красота и лудост.“

Йордан Камджалов – диригент. Йордан Камджалов завършва с отличие дирижиране в София и Берлин. Специализира в майсторски класове на диригенти от световна величина. Има впечатляващи изяви на три континента.

През 2011 е избран с пълен консенсус за Генерален музикален директор и главен диригент на Хайделберг. През 2018 година е поканен за поста Музикален директор и главен диригент на Хърватската Национална опера и филхармония в Риека – Европейска столица на културата 2020.

През 2014 НАСА и Международния център по астрономия дават неговото име на астероид 52292 като заявяват, че “той свързва света на музиката с очарованието на вселената”. Съосновател и член на съюза на Генералните музикални директори и Главни диригенти в Германия. Съучредител на фондация „Йордан Камджалов“ през 2010г.

Линк към събитието: https://fb.me/e/4hYXJnUnc

Билети: arthousesofia@gmail.com или на тел. 0884330360

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.