ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА отновo ще превърнат София в приказна феерия

ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА отновo ще превърнат София в приказна феерия
ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА отновo ще превърнат София в приказна феерия

Коледната Еко кампания на Фондация Стоян Камбарев сбъдва мечтите на даровити деца от многодетни семейства

ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА отновo ще превърнат София в приказна феерия
ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА отновo ще превърнат София в приказна феерия

За трета поредна година ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА сбъдват мечти, чрез благородната си мисия 3 в 1 :  Украси столицата! Подкрепи талант! Продължи живота на нова иглолистна гора! Благотворителната кампания се осъществява с подкрепата на Национален Фонд Култура и с официалното партньорството на Столична Община.

ЕЛХИ НА ТАЛАНТА е Коледна социална и екологична кампания на Фондация „Стоян Камбарев“ в подкрепа на даровити деца от многодетни семейства в нужда и на изумителните таланти на Фондацията. Успехът й през изминалите две години беше впечатляващ.

ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА отновo ще превърнат София в приказна феерия
ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА отновo ще превърнат София в приказна феерия

Всеки може да направят дарение, закупувайки своя жива приказно украсена Коледна елха с брандирана табелка и лични празнични пожелания. От миналата година, освен в столицата Елхите на Таланта греят и в Бургас.

През пролетта тази година, Гората на Таланта в Южния парк се разрастна с още 30 дръвчета. Благодарение на големите сърца на техните дарители Фондация „Стоян Камбарев“ успя да подкрепи 13 талантливи деца от многодетни семейства в нужда, които получиха едногодишни творчески стипендии, за да покрият разходите за изкуството, на което са се отдали. Средства останаха и за основния фокус на дейността на Фондацията, а именно 10 броя едногодишни стипендии на нейни артисти и лауреати, както и подкрепа за няколко късометражни филма и спектакли.

Ето какво сподели актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева – създател и вдъхновител на Фондация „Стоян Камбарев“: „Вече стана традиция, всяка година, покрай блестящата алея с Елхите, да се случва ново Коледно чудо! През миналия декември, заснехме приказния видео клип Ave Maria от Шуберт на младата класическа певица Мария Славова.

ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА отновo ще превърнат София в приказна феерия
ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА отновo ще превърнат София в приказна феерия

А през тази, вдъхновена от Благотворителната кампания и с подкрепата на НФК, програма „Социално ангажирано изкуство“ и NOVA film, младият кино режисьор Стефани Райчева създаде документалния филм “Елхи на Таланта”, който разказва по поетичен начин за съдбата и мечтите на 7 от избраните талантливи деца, подкрепяни от Фондация „Стоян Камбарев“.

Филмът скоро ще има своята премиера и ще започне фестивалния си живот и разпространение. Все пак, това е и основната ни цел – да даваме криле на младостта и таланта, като продуцираме конкретни творчески проекти като филми, спектакли, изложби, книги, концерти на невероятните ни открития от всички области на изкуството.“

Вижте трейлър на филма:

Фондация „Стоян Камбарев“ специално благодаря на своя Коледен Ангел г-жа Петя Нановска от PROPLANTS – лидер в ландшафния дизайн и озеленяването, която за трета поредна година прави най-голямото дарение за ЕЛХИ НА ТАЛАНТА, а именно всички красиви живи двуметрови елхи. Те ще бъдат разположени в периода от 01.12.2021 до 30.01.2021 и ще водят към голямата коледна елха на Столична Община пред НДК, традиционно запалвана от Кмета Йорданка Фандъкова.

Благодарение на приятелите от ПРИЗМА- светлинни решения на братята Стефан и Юри Щулц и Бизед ЕООД, елхите отново ще грейнат с прелестна светлинна украса, топли коледни послания и ще се превърнат в любима локация за снимки на столичани и гостите на града.

ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА имат своите първи коледни добротворци тази година и това са скъпите ни приятели: най-големият личен дарител г-жа Нели Беширова – собственик на енергийния лидер Риск Инженеринг, бизнесдамата г-жа Гергана Ташкова от Марс Армор, както и семейството на д-р Мажена и Георги Панови и синът им Александър.

На благородната Коледна Еко кампания отново подават ръка членът на УС на Фондацията адв. Анна Попова и бизнесмените Звезделин Протопопов– собственик на естетични клиники Pro Derma, Атанас Динев– построил двете бутикови сгради Кари Резиденс и Нешо Миранов– един от лидерите в тютюнопроизводството у нас.

ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА отновo ще превърнат София в приказна феерия
ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА отновo ще превърнат София в приказна феерия

И тази година едни от най-верните партньори на Фондация „Стоян Камбарев“ УникКредит Булбанк – официалната банка на Фондацията, ТECHOPOLIS и PractikerАУРУБИС България, ПОК Съгласие, шоколадовото изкушение MЕRCI, Pernod Ricard Bulgaria, Kaufland и NOVA Film ще имат своя блестяща Елха на Таланта и така ще сбъднат много детски мечти!

Фондацията приветства с добре дошли и благодари сърдечно за даренията на новите си парньори – българските компании Юнайтет Пропръти Груп и Трансконтинентал бизнес консултинг,както и на международните INGRAM Micro Bulgaria GBS и Sensata Technologies. Семейството на Кристина и Илия Станоеви и техните две дъщери Андреа и Карла също се присъединяват към благородната кауза.

А едни от най- верните фенове на впечатляващия талант на лауреатите на Фондацията – Макс Гурвиц и приятели ще украсят своята Елха на Таланта пред НДК на самия 1-ви декември.

А ето и партньорите, чиито прелестни елхи ще красят центъра на Бургас- за втора поредна година дарение за талантливи деца от морския град ще направят Община БургасPort Bulgaria WestЛукойл Нефтохим и ART Media Group.

За популяризирането на цялата Коледната Еко инициатива основна заслуга имат приятелите от IDEA Comm и Метрореклама.

Благотворителната кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА е активна до края на декември.      Всеки, който би искал да се включи в нея чрез дарение, продукти, подаръци или ваучери, е добре дошъл и може да се свърже с екипа на Фондация „Стоян Камбарев“ на мейл: foundationkambarev@gmail.com.

Поради здравната ситуация, тази година отново няма да има голямо публично събитие, но всички подаръци и едногодишни стипендии ще бъдат изпратени на децата по Коледа, за да я превърнем за поредна година в приказка!

Последвайте Фондация „Стоян Камбарев“

Инстаграм   https://www.instagram.com/kambarevfoundation/

Фейсбук     https://www.facebook.com/foundation.stoyan.kambarev

Youtube      https://youtube.com/user/FoundationKambarev

ВИЖТЕ официалния клип със Звездните Посланици

ВИЖТЕ филмче за кампанията

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.