Конкурс за кратко видео под мотото „Китайски символи около мен“

Конкурс по повод 72-годишнина от основаването на КНР под мотото „Китайски символи около мен“
Конкурс за кратко видео под мотото „Китайски символи около мен“

Състезанието е, организирано от Посолството на КНР в България, по случай 72-та годишнина от основаването на Китайската народна република

Ивета Балевска

В условията на епидемиологична обстановка, това е един от начините да се  представи и популяразира китайската култура в България, но също и да се види какви са възможностите за укрепването и засилването на приятелските отношения и обмен между двете страни.

Видеоматериалите ще покажат отличителни китайски елементи, които се харесват и ценят от българските приятели на Поднебесната. Те ще олицетворяват постиженията на китайската култура, различните местни обичаи, а също и технологичното процъфтяване на китайската страна, особено в контекста на културния обмен между България и Китай. Прекрасни моменти, които показват добрите взаимоотношения и приятелството между хората от двете страни, също могат да бъдат обект на видеоматериалите за конкурса.

В състезанието могат да участват, както български, така и китайски граждани, които живеят постоянно в Република България, съобщават от посолството на КНР в София.

Изискванията към участниците са следните:

  • Всеки участник може да изпрати най-много две видео-произведения на имейл адрес: chinaembassyinsofia@hotmail.com, като   заглавието на имейла трябва да съдържа  имената на подателя и заглавие на видео-творбата.
  • Видеоматериалите следва да бъдат на  хоризонтален екран, в съотношение 16:9 и резолюция 720/1280, с продължителност не повече от 3 минути.
  • Творбите трябва да са оригинални, като няма да се приемат материали, които са в нарушение на авторските права, или са презаписани от други медии. Творбите не трябва да са маркирани с никакви водни знаци като LOGO, име на уебсайт, адрес за връзка и т.н.
  • Участниците трябва да запазят оригиналните документи, за да  могат да бъдат предоставени при проверка на информацията.
  • Участниците трябва да изразят съгласието си за публично представяне на избрани произведения, както и за публикации, изложби, он-лайн разпространение, без допълнително  възнаграждение

Крайният срок за подаване на материалите е 19 септември т.г.

Специално жури от представители на китайското посолство ще оценяват видео-клиповете.

Победителите ще получат награди, като са предвидени една Първа, две Втори и три Трети награди. Ще има и десет Отличителни награди, като към тях ще бъдат подарени ваучери за пазаруване в известна българска търговска верига.

В края на м.септември, на сайта и във Facebook на посолството на КНР в София, ще могат да се видеят имената на победителите, поясняват от Посолството на Китайската народна република в София.  

Подробности за конкурса могат да се прочетат на следния линк:  http://www.chinaembassy.bg/bjly/dtxw/t1900080.htm

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.