Петър Стоянович, изследвателят на царското семейство, издаде нова книга

Петър Стоянович изследва тайните на цар Фердинанд в 250 страници
Петър Стоянович изследва тайните на цар Фердинанд в 250 страници

Монографията „Пътят към София. Произход, образование и мотивация на принц Фердинанд Сакс-Кобургски и Готски за мисията в България“ ще бъде представена в двореца Врана

И в последната си монография историкът професор Петър Стоянович остава верен на принципа: винаги нещо ново, винаги нещо провокативно.

Този път книгата му разглежда развитието на бъдещия цар Фердинанд Български като дете, юноша, млад офицер и подготовката му за житейската мисия.

В над 250 страници увлекателно, но и почиващо на документи от над десет европейски архива, авторът разкрива начина, по който семейството, майката Клементина Орлеанска и средата подготвят Фердинанд за мисия на първенец „някъде, някога“. Това неясно „някъде“ в края на краищата се оказва България.

Сред читателската аудитория отдавна е публична тайна, че поднасянето на сериозна тематика на лесен за четене и жив език е привилегия, която в България не познаваме от времето на Захари Стоянов, Симеон Радев и Николай Генчев.

Новата книгата на Петър Стоянович „Пътят към София. Произход, образование и мотивация на принц Фердинанд Сакс-Кобургски и Готски за мисията в България“ показва, че златните времена на изящното слово и грабващия сюжет продължават.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.