Ники Младжов дава шедьоври на Андрей Даниел на СГХГ

Ники Младжов дава шедьоври на Андрей Даниел на СГХГ
Ники Младжов дава шедьоври на Андрей Даниел на СГХГ

Картините на прочутия художник – част от мащабна експозиция

С невероятни платна на Андрей Даниел ще участва в мащабна изложба бизнесменът Ники Младжов, член на Съюза на колекционерите в България.

Експозицията в СГХГ стартира на 13 април и ще представи творби на прочутия творец от различни периоди. „Спящата красавица“, сътворена от Андрей Даниел през 1993 г. е изпълнена с финес и предизвикателство, съвкупност от изискана еротика и вечния сблъсък на женското и мъжкото начало.

През 2016 г. са нарисувани другите две невероятни творби, с които Ники Младжов участва в експозицията – „Кейове в Монте Карло“ и „Петанг в Сен Тропе“.

Ники Младжов дава шедьоври на Андрей Даниел на СГХГ
Ники Младжов дава шедьоври на Андрей Даниел на СГХГ

Четирите платна бяха избрани от екип на галерията за предстоящата изложба и каталог, който ще представи невероятни произведения, създадени от Андрей Даниел.

Художникът бе близък с Ники Младжов, собственик на столичната галерия Нирвана, в която преди няколко години стотици хора се стекоха на грандиозна изложба на Андрей Даниел, обединила негови платна от различни епохи.

Творецът, който е един от съоснователите на групата за авангардно изкуство „Градът“, напусна този свят преди повече от година.

Картини на Андрей Даниел притежават колекционери от цял свят и културният елит на столицата с нетърпение очаква изложбата в СГХГ, за да може да се докосне до великолепието, създадено от истински майстор на живописта.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.