Рут Колева и Salty – за жената без етикети

Рут Колева и Salty – за жената без етикети

Илияна Недялков, композирала за Zayn и космополитния Георги Линев – Kan Wakan създават Salty, заедно с Рут

Рут Колева и Salty – за жената без етикети

Това не е поредната песен с кауза на Рут… Или такава, която може да мине незабелязано в сладникавия пролетен саунд.

Далеч от този вкус, Рут Колева представя Salty– песен, която обръща представите и  отговаря на очакванията за качествена музика, поднесена чисто, без подправки.

Вдъхновена от месеца на жените Salty пoказва главната женска роля в болезнено откровена същност, ранимост, сила, гордост и хубост във всичките й форми.

Видеото към песента е дело на режисьора Георги Манов и е своеобразен прочит на женската красота и самочувствие,  без етикети и социални внушения.

Холивуд никога няма да приеме образа на момичетата, които участват в снимките към песента, но Salty подрежда едно истинско дефиле на високо вдигнатата глава и показва истината без тунинг и филтър.

В този проект Рут отново е с космополитния Георги Линев – Kan Wakan, който е продуцент.

Музиката е създадена от българската гордост в американския музикален шоубизнес – Илияна Недялкова, композирала, заедно със ZAYN великолепната Entertainer.

Salty излиза след поредица от успешни сингли на Рут Колева (Candy Coated, On My Way, All The Guys), получили ротация в Европа и Америка и продължава стабилната хит линия на единствената българска изпълнителка с актуално международно признание.https://www.youtube.com/embed/MFDSRR0KOwA?feature=oembed

Salty се осъществява с подкрепата на  фондация ГЛАС: „Рут е сред артистите-визионери, които безпогрешно напипват пулса на обществото и не се страхуват да заемат позиция по теми, които са често неразбрани. – споделят от ГЛАС

За нас като фондация, работеща в посока приемане и равенство за ЛГБТИ хората в България е важно да говорим чрез езика на изкуството и музиката, които сближават и карат различията ни да изчезват.

Клипът към Salty e безкрайно важен за транс презентацията в страната ни, в която на транс хората се гледа като на заплаха. Но той говори и за равенството и достойнството на това да си жена, дори да не си родена с този пол.“ 

Идеята на Salty подкрепя и  Български фонд за жените:  „Да даваш глас на безгласните, да показваш невидимите, да се застъпваш за онеправданите, да овластяваш неприетите от обществото – това все още се смята за смелост и провокация.

И в този смисъл Рут Колева е смела и последователна в ценностите, зад които застава и като човек, и като творец. – казва Гергана Куцева, заместник директор, БФЖ

Сила, автентичност, достойнство, солидарност – те са част от философията и на Български фонд за жените, така че подкрепата ни за реализацията на клипа е съвсем естествена.

Нещо повече, ние знаем, че и в културния сектор жените имат ограничен достъп до ресурси и се налага ежедневно да отстояват правото си да творят, а само чрез тяхното творчество можем да покажем света по правдив начин и да привличаме вниманието върху множеството форми на социална изолация.“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.