Българин с рекорд на Гинес за бягане назад в Индия

Стартът на бягането заднишком за рекорд на Гинес с Татеос Татеосян
Стартът на бягането заднишком за рекорд на Гинес с Татеос Татеосян

В Покана за пътуване на 14.02.2021 по програма Христо Ботев на БНР от 18,30: Поздрав за Китайската Нова година от Сян Фанли, програмен директор на Китайския културен център. Изненадващият Мексико-сити

Българин е участвал в рекорд на Гинес по бягане назад в Индия. Който не вярва може да види сертификатът му. А който вярва, да слуша разговора ми с Татеос Татеосян. Той в момента живее във Варна, но иначе е гражданин на света. Работил е като бижутер в САЩ, притежавал е ювелирна фабрика в Мексико и е управлявал завод за накити в Мумбай.

Сертификатът на Тетеос Татеосян от Книгата на рекордите Гинес
Сертификатът на Тетеос Татеосян от Книгата на рекордите Гинес

Татеос споделя не само как е поставил в Индия рекорд на Гинес за бягане назад, ами се е класирал първи. Нищо учудващо – той продължава да тича по 10 км всеки ден.

Квартал Хиранандани в Мумбай - снимката е правена от апартамента, в който Татеос е живял.
Квартал Хиранандани в Мумбай – снимката е правена от апартамента, в който Татеос е живял.
Знамената на държавите,в които е живял Татеос
Малка част от гостите на индийска сватба
Мумбай
Мумбай
Татеос в Раджастан
Татеос в Индия
Татеос в Индия

Навлязохме в Годината на Металния вол според китайския зодиак.

Легендата разказва, че Нефритеният император решил да подреди зодиите според реда на явяването пред него. Волът щял да влезе пръв, но Плъхът го помолил да го качи на гърба си и да го заведе. Когато стигнали до двореца, гризачът скочил и пръв се поклонил пред величеството. Така Волът се оказал втори. По характер той е трудолюбив и упорит.

Затова 2021-а ще е времето, в което работата и усилията ни ще бъдат възнаградени. Обаче и ще изпитаме цялата тежест на отговорностите си. Ще са нужни двойно повече усилия, за да постигнем желаното.

Но да не си говорим за предстоящи трудности, ами да чуем поздрава по повод азиатската нова година специално за нашето предаване от Сян Фанли, програмен директор на Китайския културен център. С превода помага Джина Баларева.

Сян Фанли

Mексико сити – 22 милиона души (заедно с предградията), смрад, тежък трафик, смог, раздираща битова престъпност. От всички наслоени в съзнанието ни твърдения все още валидно за мексиканската столица е само едно – тя продължава да е третият по гъстота на населението град в света.

Още за Мексико сити четете тук: https://dromomania.bg/2021/02/03/%d0%bc%d0%b5%d0%ba%d1%81%d0%b8%d0%ba%d0%be-%d1%81%d0%b8%d1%82%d0%b8-%d0%b3%d0%bc%d0%b5%d0%b6-%d1%81%d0%bc%d0%be%d0%b3-%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%81%d1%82%d1%8a%d0%bf%d0%bd%d0%be%d1%81/

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.