ЕЛХИTE НА ТАЛАНТА подариха щастие на деца от цяла България

Деси Тенекеджиева с даровитите деца, подкрепени от Елхи на таланта
ЕЛХИTE НА ТАЛАНТА подариха щастие на деца от цяла България

Фондация „Стоян Камбарев“ представя подкрепените таланти от многодетни семейства

ЕЛХИTE НА ТАЛАНТА подариха щастие на деца от цяла България

Да видиш радост и щастие в детските очи е безценно. Фондация „Стоян Камбарев“ чрез своята Благотворителна eкологична кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА за втора поредна година донесе тази емоция и много усмивки у бъдещите таланти на България – от град Лъки в Родопите, Смолян, през Варна, Велико Търново, Кърджали и Бургас, чак до Хасково и София.

Днес ще Ви разкажем за даровитите малчугани от избраните многодетни семейства, които получиха купища подаръци и ваучери, благодарение на големите сърца на нашите партньори и благодетели.

По Коледа бяха преведени и стипендиите на талантите, които ще покрият едногодишните им разноски за изкуството, което са избрали и по този начин ще дадат глътка въздух на семействата им в този тежък за всички период.

ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА все още красят алеята пред НДК, но вече без великолепната си коледна украса и чакат залесяването им в Гората на Таланта в Южния парк през пролетта.

Ето избраните таланти от 13 многодетни семейства, като голяма част тях получиха подкрепа и през изминалата година, и ще бъдат стипендианти на Фондация „Стоян Камбарев“ до навършване на пълнолетие:

ДАЛИЯ ГЮЛАЙ е на 8 години и е най-малкото дарование, подкрепено от кампанията още от миналата година. Идва от сплотено семейство от Велико Търново. Далия пее не само индивидуално, но и във вокалната формация “New Voices” на Десислава Станкова.

Ежедневно се налага да работи в екип и да придобива нови музикални способности. Напредва изключително бързо и е носител на много международни награди и дипломи. Има по-голям брат Денис и тригодишна сестричка Алия.

ЕЛИСА ДОНЧЕВА е на 12 години от Варна. Лиси е изящен талант и от съвсем малка мечтае за световната балетна сцена, като изучава балет в школата на Бистра Бъчварова към Детската Опера в родния си град. Има две по-големи сестри – Симона и Мерая.

През 2020 г. на състезанието Dance Star, което е квалификация за световното първенство в Хърватия, Елиса се представи блестящо, което донесе много радост на всички, които вярват в бъдещето й.

СТАНИСЛАВ ПЕЙЧЕВ е на 13 години. Живее в град Лъки в Родопите и има трима братя. Талантът му е забелязан от учители в местното читалище, които настояват той да учи каба гайда при Петър Янев – гайдарят на Валя Балкански.

Според големият гайдар Станислав е с изключителна природна дарба и идеята на ментора е развитието му да продължи в музикалното училище в Пловдив.

ЕЛХИTE НА ТАЛАНТА подариха щастие на деца от цяла България
ЕЛХИTE НА ТАЛАНТА подариха щастие на деца от цяла България

ПЛАМЕНА ГЕОРГИЕВА е на 14 г. от Бургас. Мултиталант. От първи клас тренира акробатика и 4 пъти става абсолютна републиканска шампионка в индивидуалните състезания по ДИШ за 6-8 и 9-11 възраст към Нефтохимик – Бургас и Акро-Джъмп. Учи ударни инструменти в Музикалното училище. От 5 години нейна абсолютна страст е брейк денс танцът.

Тренира при известния бургаски хип-хоп и брейк треньор Христо Андонов – Черният. Има малък брат и две сестри, като едната – Йоана свири на флейта и пиано, и тренира спортни танци.

ЕЛХИTE НА ТАЛАНТА подариха щастие на деца от цяла България
ЕЛХИTE НА ТАЛАНТА подариха щастие на деца от цяла България

КРИСТИАНА КИРИЛОВА е на 16 г. от Велико Търново. Родена преждевременно, което налага поставянето й в кувьоз, вследствие ретината на очите й се отлепя, изгаря и води до нейното ослепяване. На 9 г. Криси започва да се занимава професионално с пеене и оттогава е била на една сцена с много родни звезди. Учи пеене при Десислава Станкова / “New Voices”.

Освен на български пее на английски, френски и испански като има много международни награди, дипломи. Има сестра Траяна и брат Денис.

КАЛОЯН ПРАМАТАРОВ е на 15 год. от град Бургас. Има две сестри – Елина и Яна. Калоян е избрал да се посвети на музиката и любимите си ударни инструменти. Продължава да се развива професионално в НМУ „Любомир Пипков“ в София.

Освен талантлив инструменталист с редица концертни, фестивални и конкурсни участия, много награди, грамоти и дипломи, Калоян се отличава и като сериозен ученик с висок успех.

БОЖАНА СЛАВКОВА е от Бургас и е на 16 год.  Млад артист, напълно обзет от изкуството. Различните ѝ творчески търсения са в музиката, литературата, киното, фотографията и изящните изкуства. Започва да свири на флейта едва 7 годишна в Плевенското музикално училище.

В последствие, Божана печели множество награди от литературни конкурси, като „Веселин Ханчев“, „Петя Дубарова“, „Никола Вапцаров“, „Стоян Михайловски“ и др. Има две по-малки сестри – Симона и Дария, които свирят на ударни инструменти и на акордеон.

КАЛОЯН ГЕОРГИЕВ е роден в Смолян преди 16 години, има брат Стефан и сестра Боримира. Като дете започва да свири на виолончело и китара. Талантът му не остава незабелязан и е приет да учи в НМУ „Любомир Пипков“ в София, където с голяма страст насочва вниманието си към нов инструмент и усвоява тънкостите на арфата.

През тази година Калоян ще се яви и на първите си конкурси, за които се готви здраво.

ЙОАН МЛАДЕНОВ е на 16 години от София. Едва 6 годишен попада в класа по пиано на Мария Богданова и заедно с нейния син Михаил свирят на четири ръце и като клавирно дуо печелят няколко награди. Йоан е ученик е в НМУ „Любомир Пипков“.

През 2013 г. младият пианист участва на Международен конкурс в Гевгелия (Македония), където го оценяват със 100 пълни точки и така печели Първа награда и златен медал. Калоян има две по-малки сестри Анна и Калина, които също се занимават с музика

ЕКАТЕРИНА АТАНАСОВА е на 17 години и е от Велико Търново. До изкуството се докосва за първи път още в детската градина и усеща, че това ще бъде нейната съдба. Учи пеене при Десислава Станкова и е част от вокалната й формация “New Voices”.

Екатерина е носител на множество грамоти и дипломи в областта на изобразителното изкуство, народното пеене и народните танци. Има две сестри: по-голямата Анжела и малката двегодишна Божидара.

ЕЛХИTE НА ТАЛАНТА подариха щастие на деца от цяла България
ЕЛХИTE НА ТАЛАНТА подариха щастие на деца от цяла България

НАРГИС-НАДЕЖДА ЗУЛФИКАР ХАЙДЕР е на 18 години от Бургас и започва своето обучение в Музикалното училище в родния си град с пиано, но скоро  целеустремено прави своя избор като започва да се занимава с виолончело.

Наргис е печелила много награди от конкурси за българска и немска музика, член е на оркестър и на различни по-малки музикални формации, и е част от много концерти изяви. Има сестра Анна-Матея и брат Даниал, които също са се посветили на музиката.

ЕЛХИTE НА ТАЛАНТА подариха щастие на деца от цяла България
ЕЛХИTE НА ТАЛАНТА подариха щастие на деца от цяла България

С много обич, Фондация „Стоян Камбарев“ подкрепи и децата от две семейства на приятели от артистичния свят – това на Димо от P.I.F.който шокиращо загуби борбата с коронавируса и остави млада съпруга и две съвсем малки дъщерички и това на обичания актьора Йосиф Шамли и неговите три прекрасни дъщери.

„Чудесно е, че тази година кампанията се разрасна и освен в София, ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА украсиха и центъра на Бургас. Самият факт, че в това сложно за всички време, успяхме да съберем средства, за да дадем криле на тези фантастични деца, е белег на огромно доверие и вяра в благородната мисия на Фондация „Стоян Камбарев“.

За това бих искала да се обърна към всеки един от коледните ни благодетели и дарители в тази красива коледна кампания с думите: „Вие променяте съдби и сбъдвате мечти! Благодарим от сърце!“ – сподели актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева, вдъхновител и председател на Фондацията.

ЕЛХИ НА ТАЛАНТА се осъществи с изключителното партньорство на Столична Община и г-жа Петя Нановска / PRО PLANTS – лидер в ландшафния дизайн и озеленяването и с подкрепата на IDEA Comm, Метрореклама, ПРИЗМА – светлинни решения и БИЗЕД.

С благодарност към всички КОЛЕДНИ благодетели, които закупиха свои елхи:

Президентът Росен Плевнелиев и съпругата му Деси Банова,

УникКредит Булбанк – официалната банка на Фондацията, най-големият личен дарител г-жа Нели Беширова/ Риск Инженеринг, КАУФЛАНД, TEVA,                    г-жа Гергана Ташкова / Марс Армор, ТECHOPOLIS и PRACTIKER,                       ПОК СЪГЛАСИЕ, WILKINSON Sword, шоколадовото изкушение MЕRCI, EasyCredit, NOVA Film, LIGNA Group и DRAFT KINGS .

Атанас Динев/ Кари Хоум, Звезделин Протопопов/ Pro Derma, Нешо Миранов, семейството на д-р Мажена и Георги Панови и синът им Александър, адв. Анна Попова и дентална клиника AllDental, която ще се грижи за денталното здраве на всички млади таланти.

Община Бургас, Лукойл Нефтохим Бургас и Порт България Уест.

Даровитите деца получиха планини коледни подаръци и ваучери за покупки от хранителни вериги и търговски центрове от дарителите, закупили свои Елхи и от други приятели на Фондацията като Дилмано Дилберо, Лактоком и Един Метър Шоколад.

Благотворителната коледна кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА ще се завърне  отново в края на годината! Ако искате да се включите и да научите повече, може да го направите на сайта на Фондация „Стоян Камбарев“ – http://www.kambarev.com.

Oфициалeн клип със Звездните Посланици 2020 –

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.