Имуностимуланти и хранителни добавки за повече от 2 000 възрастни в 23 населени места

Имуностимуланти и хранителни добавки за повече от 2 000 възрастни  в 23 населени места
Имуностимуланти и хранителни добавки за повече от 2 000 възрастни  в 23 населени места

Въпреки епидемичната обстановка, програмата „Забавно лято, грижовна есен“ в подкрепа на местните общности в тютюнопроизводителните райони, продължи по нов начин

Имуностимуланти и хранителни добавки за повече от 2 000 възрастни  в 23 населени места
Имуностимуланти и хранителни добавки за повече от 2 000 възрастни  в 23 населени места

Въпреки епидемичната обстановка, и през 2020 г. програмата „Забавно лято, грижовна есен“ за подкрепа на тютюнопроизводителните общности в България продължава да се реализира по нов начин.  Най-възрастните в тези райони получиха безплатни антивирусни препарати и хранителни добавки от Фондация BCause като част от програмата за социална отговорност, осъществявана за 6-та поредна година с подкрепата на Филип Морис България.

Имуностимуланти и хранителни добавки за повече от 2 000 възрастни  в 23 населени места
Имуностимуланти и хранителни добавки за повече от 2 000 възрастни  в 23 населени места

Над  2000 човека в 23 населени места получиха препаратите и хранителните добавки, предоставени от организацията след консултация с изявени медици.  Разпределението се координира от местните кметства, а личните лекари по места са ангажирани с определянето на конкретните нужди на хората над 65 год. възраст, както и на такива с хронични заболявания и попадащи в рисковата група в условията на Ковид-19. През януари частта на програмата „Грижовна есен“ продължава с доставката на витамини за възрастните.

“Забавно лято, грижовна есен” се осъществява от 2015 г. насам от Фондация BCause с подкрепата на „Филип Морис България“ ЕООД като част от инициативите на компанията за корпоративна социална отговорност и глобалната й стратегия за устойчиво развитие. За изминалите 6 години програмата обхваща над 2300 деца, 6400 възрастни хора, 250 екипа от млади предприемачи и 54 учители в 25 малки населени места на 11 общини от 5 тютюнопроизводителни региона.

Програмата е пример за устойчивост в корпоративната социална отговорност, като всяка година се добавят нови дейности към активностите, а общата инвестиция от компанията до момента е над 1 милион лв.

Лятната част на програмата – „Забавно лято“ през изминалата година включи над над 530 деца от 21 населени места, които се обединиха около каузи за опазване на природата. Летните образователно-приключенски академии се случиха по изцяло нов начин, адаптирайки се към промените в методите на училищното обучение, наложени от новата реалност. Тази първа част на програмата обхвана ученици от 1-ви до 6-и клас, разделени в три възрастови групи. Чрез специално създадената онлайн платформа –https://www.zabavno.bcause.bg/ обучителите от НЧ „Бъдеще сега“ достигнаха виртуално до децата, родителите и учителите в отдалечените региони, а краят бе отбелязан отново с виртуална среща.

Другите компоненти на програмата – „Академия за местни предприемачи“ и „Академия за учители“ също се проведоха онлайн като се очаква скоро да бъдат оповестени резултатите след провеждането на големия финал в конкурса за местни предприемачи.

Така програмата за развитие на тютюнопроизводителните региони продължи и през 2020 г. в пълен обхват, въпреки наложените ограничения от епидемичната обстановка. „Забавно лято, грижовна есен“ има за цел да подкрепя тютюнопроизводителните общности в четири основни направления: Oбразователно-приключенски академии за деца в училищна възраст, обучение за учители в методите на неформалното образование, Академия за местни предприемачи за стартиращия местен бизнес и грижа за възрастните хора. Дейностите по програмата се осъществяват в регионите на  Благоевград, Кърджали, Силистра, Хасково и Шумен.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.