Център за обучение “Цар Симеон Велики” отвори врати

Център за обучение “Цар Симеон Велики” отвори врати
Център за обучение “Цар Симеон Велики” отвори врати

Откриването се проведе под формата на виртуална лекция на проф. Пламен Митев (видео)

Най-новият обучителен център в столицата официално отвори врати. Датата съвпадна с Деня на Св. Климент Охридски. По този повод създателите на центъра решиха да отбележат откриването му с виртуална лекция на проф. д-р Пламен Митев – историк и дългогодишен преподавател по история в СУ “Св. Климент Охридски”. Той е и първият лектор в центъра, който се обърна към своите колеги учители, представяйки лекция на тема “Забравените дейци на възрожденската епоха”.

Център за обучение “Цар Симеон Велики” е единствен по рода си. Освен в професионално обучение и квалификация на учители и помощник-учители, той ще работи и в още две направления – работа с деца със специално образователни потребности, както и предоставяне на целодневна грижа за деца под 2 години (детска ясла). 

Създателите на Център за обучение “Цар Симеон Велики” планират редовно организиране на обучения, конференции и семинари на живо и в онлайн формат. Стремежът на екипа е да увеличи интеракцията между личностите, работещи в сферата на образованието, както и да създаде успешно партньорство между училищната, академичната и родителската общност.

“С изграждането на центъра за обучение ние целим да добавим стойност в образователната сфера – да поставим акцент върху коучинг подхода в образователния процес, да предоставим възможности за допълнителна квалификация на начални учители и учители по история, базирани на одобрени от МОН програми по история, както и да допринесем за обучението на деца със специални образователни потребности”, коментира д-р Росица Врабевска, управител и учредител на Център за обучение “Цар Симеон Велики”. 

Повече за идеята, която стои зад каузата, както и лекцията на проф. д-р Пламен Митев може да видите напълно безплатно в нашата Facebook страница, както и в канала ни в Youtube

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.