Културологът и траколог Елка Пенкова в звездното интервю “Ние!”

Културологът и траколог Елка Пенкова в звездното интервю “Ние!”
Културологът и траколог Елка Пенкова в звездното интервю “Ние!”

В неделя, 29 ноември, 20:00 ч. фейсбук страницата на Център по себепознание “Орфей”

Културологът и траколог Елка Пенкова в звездното интервю “Ние!”

Третият брой на ежемесечното предаване, в което доказани професионалисти, обичайно стоящи далеч от светлините на прожекторите, разкриват тайните на своя успех, но… в контекста на личния си хороскоп, е културологът и траколог Елка Пенкова.

Тя е един от преподавателите в Академията по астрология, която ще отвори врати на 23 януари в Център по себепознание “Орфей”.

Водещата Милена Павлова разчита звездните послания към госта, кодирани в часа на раждането му, както и настоящите небесни конфигурации в неговия живот, за да подскаже на зрителите, че само чрез самопознание, включващо дори науката астрология, човек може да извлече максималното от земното си проявление тук и сега.

Съгласно астрологичната карта – Слънце и Луна в съзвездието Лъв, разположено в 11 дом – Духът и Душата живеят в знака на блясъка и великодушието, разположен в стихията на свободата и уникалността.

Елка Пенкова е нестандартен човек с оригинален подход към живота, за който свободата е по-важна от хляба. Не случайно тя влиза в конфликт с родителите си, като отказва да продължи семейната традиция и да следва право.

Елка става ученичка на големите български изследователи и мислители на 20 век – проф. Иван Венедиков и Александър Фол.

Днес тя е автор на най-успешните изложби у нас и зад граница, в които разказва за траките и тяхната култура, като основа на европейската цивилизация. Интересът на Елка Пенкова към историята и корените ни е предопределен от най-високопоставеният знак в личния й хороскоп – Рак, което е и причина тя да приеме работата си твърде лично.

През 2017 и 2018 г. Юпитер, планетата на късмета и разширението премина през съзвездията Везни и Скорпион – владетелите на нейния 1 дом – домът на себеизявата и 2 дом – домът на материалното и духовното. Това е периодът, в който тя осъществи три от най-ярките си проекти, своеобразен връх в кариерата й до тук.

И до днес столичани и гости на София от страната и света помнят невероятния разказ в бляскави експонати за Орфей и Златното руно, сред декора на Националната художествена галерия.

През 2021 година Юпитер ще транзитира през знака Водолей – нейният “дом на любовта”. Сатурн също ще пребивава тук.

Запитана как ще съчетае любимо свое занимание (Юпитер) с менторство и споделяне на опит (Сатурн), Елка Пенкова отговаря, че именно участието й в Академията по астрология на Център по себепознание “Орфей” е пресечната точка на преподаването с нещо, което харесва от сърце.

Рационално и емоционално, режисьорът Стилиян Иванов представя явното и тайното на материалното и духовното в личния и професионален свят на “необикновени” хора, свързани с хилядолетния българския Дух.

Културологът и траколог Елка Пенкова в звездното интервю “Ние!”
Културологът и траколог Елка Пенкова в звездното интервю “Ние!”

29 ноември, неделя, от 20:00 ч., във Фейсбук страницата на Център по себепознание “Орфей”.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.