Qatar Airways възобновява полетите си от София през Букурещ от 16 октомври

София е стотната дестинация от възстановената глобална мрежа на Qatar Airways
София е стотната дестинация от възстановената глобална мрежа на Qatar Airways

Qatar Airways възобновява полетите си от София през Букурещ. Модерен и икономичен по отношение на горивото Airbus A320 ще оперира 3 полета седмично
Първият е на 16 октомври 2020г. Пътуващите ще могат да се възползват и от линията София – Букурещ

Qatar Airways обяви въpстановяването на полетите си от София. 100-ната по ред възстановена за авиокомпанията дестинация, ще бъде обслужвана от модерен и високо ефективен в разхода на гориво Airbus A320 с 12 трансформиращи се в легла кресла в Бизнес класа и 120 икономична класа места.

Националният превозвач на Катар има сериозни позиции на нашия пазар с редовни полети по линията София– Доха вече 9 години (първият редовен пътнически полет беше осъществен на 14 септември 2011 г.


Мениджърът на Qatar Airways за Югоизточна Европа, Ферит Аксун, каза: “Щастливи сме да възстановим полетите си до София и да имаме възможността да посрещнем българските пътешественици отново на борда на нашите самолет. Пътуващите могат отново да се насладят на несравнимо изживяване на борда и да достигнат до 100 дестинации, които в момента авиокомпанията оперира през Най-доброто летище в Близкия Изток – Международно Летище Хамад.

Qatar Airways не прекъсна полетите си по време на пандемията по линиите, които позволяваха това.

С над два милиона превозени пътници, всички те нуждаещи се да се приберат при семействата си в изключително несигурните последни месеци, авиокомпанията е най-големият и най-опитният според статистиките на Международната асоциация за въздушен превоз авиопревозвач.”

В процес на оперирането през тези няколко месеца, авиокомпанията въведе най-съвременните мерки за безопасност и хигиена, за да запази здравето на пътуващите и работещите.

Qatar Airways беше първата авиокомпания, която въведе задължителното носене на шлемове от пътуващите, освен маските.

Без да е ограничена от определен тип самолети, Qatar Airways поддържа оперирането на отделните линии
ефективно с разнообразието от модерни, високо ефективни по отношение на горивото и с различен капацитет самолети. Така всяка дестинация се изпълнява според нуждите и търсенето на съответната държава.

Заради COVID-19 и намаленото търсене, авиокомпанията взе решение да не оперира временно самолетите Airbus A380s, които са големи и икономически неефективни в настоящия момент. Флотилията от 49 самолета Airbus A350 и 30 самолета Boeing 787 са идеален вариант за полетите на дълги разстояния до Африка, Америка, някои дестинации в Европа и Азиатско-тихоокеанския регион.

Qatar Airways поддържа най-високите стандарти за безопасност и хигиена на борда. Кабинният екипаж работи с лични предпазни костюми, а пътниците получават комплект със защитни и хигиенни средства за пътуването, както и шлем.

Пътуващите Бизнес класа на самолетите, оборудвани с Qsuite, могат да се насладят на изключителна уединеност и комфорт, които са силно търсени в настоящия момент.

Qsuite се предлага на повече от 30 дестинации, включително най-търсените от България Банкок, Куала Лумпур, Малдиви и др.
Повече информация за въведените от авиокомпанията процедури можете да намерите на http://qatarairways.com/safety

За да осигури спокойствие на тези, които имат билети и на тези, които планират пътуванията си сега, Qatar Airways поднови специалните условия, предлагащи гарантирани гъвкави решения при евентуални промени в плановете за пътуване. Те са в сила за всички билети, закупени до 31 декември.

Неограничени смени на датите за пътуване, удължена валидност на билетите, така че да могат да се използват две години, или прехвърляна стойността на билета във ваучер за пътуване с бонус от 10% на тарифата са част от възможностите за пътуващите, които решат да променят планираните пътувания.

За полетите, при които има нерегулярност, освен изброените, са добавени и други, като безплатна промяна на дестинацията, замяна на билета за Qmiles, или възстановяване на средствата за билета. Повече информация на http://qatarairways.com/RelyOnUs


Международно Летище Хамад (HIA), наскоро избрано на SKYTRAX World Airport Awards 2020 за „Третото найдобро летище в света“ от 550 летища, както и „Най-добро летище в Близкия Изток“ за шеста поредна година, очаква пътуващите от целия свят отново да се възползват от удобствата му по време на трансферния
престой в Доха.

Разписание на полетите от и до София*:

Сряда, петък и неделя:
Доха (DOH) – Букурещ (OTP) QR219 излитане: 07:20ч., кацане: 12:15ч.
Букурещ (OTP) – София (SOF) QR219 излитане: 13:15ч., кацане: 14:20ч.
Сряда, петък и неделя:
София (SOF) – Букурещ (OTP) QR220 излитане: 15:50ч., кацане: 16:55ч.
Букурещ (OTP) – Доха (DOH) QR220 излитане: 17:55ч., кацане: 22:30.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.