Топ-кулинари и именити бармани разкриват мистерията на Маутай

Топ-кулинари и именити бармани разкриват мистерията на Маутай
Топ-кулинари и именити бармани разкриват мистерията на Маутай

Премиерното участие на китайския еликсир на едно от най-очакваните събития на открито ще събере на едно място почитателите на умами вкуса

Топ-кулинари и именити бармани разкриват мистерията на Маутай
Топ-кулинари и именити бармани разкриват мистерията на Маутай

Третото издание на Бакхус Fish Fest ще се проведе на 17-и и18-и октомври на пазара Ситняково в София от 10.00 до 22.00 часа. За първи път Маутай, България ще представи нови коктейли в комбинация от вкусни азиатски изкушения.

Шеф Димо Димов ще разкрие някои от тайните в комбинирането на напитки и храни, вдъхновени от екзотичното байджу в съботния ден между 14.00 и 16.00 часа. Той е познат на почитателите на изисканата кухня.

Шеф Димов надгражда кулинарните си умения в редица страни по цял свят. В Страсбург той работи в един от най-известните ресторанти – “Crocodile”, който тогава е удостоен с две звезди „Мишлен“.

Шеф Димо Димов ще разкрие някои от тайните в комбинирането на напитки и храни, вдъхновени от екзотичното байджу
Шеф Димо Димов ще разкрие някои от тайните в комбинирането на напитки и храни, вдъхновени от екзотичното байджу

Преди броени дни от представителството на Маутай за България обявиха предизвикателство към всеки осмелил се да опита най-мистериозната напитка в света.

Личен урок по приготвяне на коктейли в Маутай център на бул. Витоша 164, бутилка Маутай или порцеланова ваза в духа на Китай са част от наградите.

Поканата е отправена към всички, които посетят и Маутай щанда в рамките на Бакхус Fish fest на 17.10 и 18.10. Победителите ще бъдат изтеглени на случаен принцип на 19.10 и обявени в социалните мрежи. Подробностите са на страницата на Маутай във ФБhttps://www.facebook.com/Moutai.Bulgaria

Огнената напитка на дипломацията Маутай е символ на качество и престиж в Китай и се разпространява в над 100 страни по света, а от скоро вече и в България.

Топ-кулинари и именити бармани разкриват мистерията на Маутай
Топ-кулинари и именити бармани разкриват мистерията на Маутай

Високо-градусовият алкохол се произвежда от сорго – вид житна култура, която издържа на засушавания и горещини, може да се отглежда в бедни почви и не съдържа глутен. Маутай е продукт превърнал се в национален символ за Китай и е най-известната марка байджу.

Течният огън е резултат от традиционно производство с вековни традиции. Специалистите откриват над 1 200 аромата.

В края на 2019-а година, на едно от последните събития на закрито бе представени и най-големият Маутай център на Балканите на бул. Витоша 164, където освен Moutai Prince, Moutai Yingbin, и перлата в короната Kweichow Moutai всеки може да опита най-мистериозната напитка в света и да избере  специално селектирани изящни занаятчийски продукти с високо качество, ръчна изработка. 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.