Димитрия Николова-DIMI, новото лице на модерната музика

Димитрия Николова-DIMI, новото лице на модерната музика
Димитрия Николова-DIMI, новото лице на модерната музика

Сравняват младата българска  изпълнителка с Камила КабейоПесента „Още нещо“ носи ритъма на лятото

Димитрия Николова-DIMI, новото лице на модерната музика
Димитрия Николова-DIMI, новото лице на модерната музика

Тя е млада! Тя е гореща! Тя е талантлива и в този случай клишето е вярно.

17-годишната Димитрия Николова, приела артистичния псевдоним DIMI,  отключва лятото с дръзко поп-латино, продуцирано от кралете на този стил в България – Kings Records.

„Още нещо“ е заглавието на песента,  която е дебют на DIMI в големия шоу бизнес,  силен старт за музикалната й кариера и причина в социалните мрежи да започнат да я наричат българската Камила Кабейо.  И наистина, до момента възпитаничката на Езикова гимназия „Иван Вазов“ – Пловдив, върви по класическите звездни стъпки.

Димитрия Николова-DIMI, новото лице на модерната музика
Димитрия Николова-DIMI, новото лице на модерната музика

Започва да пее от малка, свири на пиано, преминава през международни конкурси и шлифова тембър и възможности при едни от най-добрите музикални педагози: Георги Симеонов JJ и Румяна Иванова, извела до голямата сцена победителките в X-Factor 4 Magic и лицето на детската Евровизия Лидия Ганева.

Още нещо“ е създадена, за да повдигне настроението и да внесе ритъм за танци в това компромисно лято – разказва Димитрия и добавя с усмивка. – Донякъде вплетохме черти на моя характер в тази песен: и двете сме енергични, горещи, с импулс и обречени на морето и летните емоции.“

„Още нещо“ вече е в музикалните канали на Kings Records.

Повече за DIMI:

  • Посоката на DIMI към латиномузиката не е случайна. Младата изпълнителка изучава в езикова гимназия испански език, който определя като своя голяма страст.  Английският, руският и италианският език също са в обучителния й модул, а самата тя смята, че усетът й към за различни чужди култури и езици е една от силните й черти.
  • Младата изпълнителка е одобрена за участие в авторитетния конкурс в Сан Ремо. Административни пречки не я допускат до финалите, тъй като по това време не отговаря на изискванията – над 10 хиляди последователи в Instagram, половината от които да са с италианска националност.
  • Въпреки, че не участва в конкурсната програма на Сан Ремо, DIMI пази страхотни приятелства с млади италиански изпълнители, с които се запознава по време на пътуването си в Италия.
  • Макар и с успешна, стартова кариера в музиката, Димитрия избира  журналистиката и медиите за професионално поприще, към което да се насочи.
  • Димитрия Николова-DIMI е най-младият артист на Kings Records, а „Още нещо“ е само заявка за големи хитове и въздействащи текстове, които да очакваме от нея.
Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.