United Partners и Фондация „Образователно сътрудничество“ представиха резултатите от проекта EU Cohesion policy in Bulgaria – Vox populi

Анна Портарска  с наградените в конкурса
Анна Портарска с наградените в конкурса

Събитието се състоя на 07 юли, вторник, от 17:00 часа в „Зала в парка“, НДК. Водещ бе Магдалена Гигова

Резултатите от проекта бяха представени от Анна Портарска от Фондация „Образователно сътрудничество“ и от Десислава Боянова от United Partners. За Кохезационната политика на ЕС в България и интересни проекти разказаха още Пепа Пенева от фондация „Open Space” и Сава Ташев, учител по английски език, алум на програма „Заедно в час“ от 97 СУ  „Братя Миладинови“.

Пътуващият журналист  Магдалена Гигова показа нагледно как да разказваме истории по интересен и завладяващ начин.

Магдалена Гигова
Магдалена Гигова

По време на събитието бяха наградени и участниците, спечелили играта #VoxPopuliContest в рамките на проекта. Трима млади хора, които участваха най-активно в кампанията, отиват на пътешествие до сайтове, финансирани от ЕС в България.

Награждаване на победителите в конкурса
Награждаване на победителите в конкурса
Награждаване на победителите в конкурса
Награждаване на победителите в конкурса

На финала на събитието студенти-доброволци от Танзания, Южна Африка и Уганда от фондация Open Space изнесоха музикална програма, в която пяха дори и на български.

На финала на събитието студенти-доброволци от Танзания, Южна Африка и Уганда от фондация Open Space изнесоха музикална програма
На финала на събитието студенти-доброволци от Танзания, Южна Африка и Уганда от фондация Open Space изнесоха музикална програма

Проектът „Кохезионната политика на ЕС в България – Vox populi“ е финасиран от ЕС чрез Главна дирекция „Регионална и селищна политика“ с договор №2018CE16BAT126 и има за цел да подчертае ролята на кохезионната политика на ЕС за устойчиво развитие на всички български региони и повиши обществената информираност за въздействието на проектите, финансирани от Структурните фондове на ЕС.

В продължение на година анализирахме, разказвахме и популяризирахме конкретни резултати от реализирани европейски проекти в България по иновативен начин, като се фокусирахме върху ангажирането на широка аудитория чрез „разказване на истории„ как Кохезионната политика на ЕС е помогнала на хора да си намерят работа, да подобрят своите знания и умения, да осигурят адекватна грижа за нуждаещи се в затруднено положение, да обменят опит в друг град или държава, да развият бизнес или как се е подобрила инфрастурктувата или качеството на водата и въздуха.

Пепа Пенева от Оупън спейс
Пепа Пенева от Оупън спейс

Извършихме анализ на отразяването на Кохезионната политика на ЕС в българските медии и подбрахме десетте теми, които най-много вълнуват аудиторията. Анализът и подбраните теми бяха отправна точка за стратегическата рамка, в  която развихме цялостната комуникационна кампания.

Присъстващите спазиха всички противоепидемиологични мерки
Присъстващите спазиха всички противоепидемиологични мерки

Организирахме две работилници с участието на международни експерти и студенти от последен курс специалност „Журналистика“ от български университети. След като преминаха обучение, с помощта на експертите, студентите разказаха и визуализираха историите по разбираем, интересен и привлекателен за аудиторията начин.

Съдържанието, което се генерира по време на работилниците, е събрано и публикувано на иновативна уеб страница на адрес  https://vox-populi.prowly.com/

Публиката на събитието
Публиката на събитието

Интензивно популяризирахме съдържанието на уеб страницата, чрез геймифициран формат на кампания с обявена награда, чрез която участниците бяха мотивирани не само да четат, но и да участват и да споделят историите, които харесват и да ги публикуват и коментират в собствените си социални мрежи.

За United Partners:

United Partners е една от първите български специализирани комуникационни агенции, която предлага пълно обслужване в сферата на интегрираните маркетингови комуникации.

През годините United Partners печели многобройни отличия от конкурси в сферата на комуникациите, сред които златната награда на IPRA в категория „Най-добра корпоративна PR кампания” с проекта “BGTeen.info”, реализиран за Procter & Gamble и „Най-добра международна PR кампания от агенция“ за работата по проекта EE MUSIC (Energy Efficient Music Culture).

Представителката на Юнайтед Партнърс Десислава Боянова
Представителката на Юнайтед Партнърс Десислава Боянова

За Фондация „Образователно сътрудничество“:

Фондация „Образователно сътрудничество“ (www.ecf.bf ) е българска неправителствена организация, създадена през м. юни 2001г. Има значителен опит като водеща и партньорска организация в множество проекти и инициативи на

национално, регионално, европейско и международно ниво в областта на образованието, личностно и професионално ориентиране , младежки политики, училищни и извънучилищни дейности, политики на ЕС.

За проекта:

Проектът „Кохезионната политика на ЕС в България – Vox populi“ е финасиран от ЕС чрез Главна дирекция „Регионална и селищна политика“ с договор №2018CE16BAT126.

Анна Портарска, ръководител на проекта
Анна Портарска, ръководител на проекта

Той има за цел да подчертае ролята на кохезионната политика на ЕС за устойчиво развитие на всички български региони и да повиши обществената информираност за дългосрочното въздействие на проектите, финансирани от Структурните фондове на ЕС. Бенефициент по проекта „Кохезионната политика на ЕС в България – Vox populi“ е Юнайтед Партнърс ЕООД. Изпълнява се в партньорство с фондация „Образователно сътрудничество“ и е с продължителност 12 месеца. 

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.