Мария Илиева, Иво Димчев, Виктория и Пламен Бонев ще озарят XI Церемония за връчване на наградите „Стоян Камбарев“

Мария Илиева, Иво Димчев, Виктория и Пламен Бонев - на XI та  церемония на наградите на Фондация „Стоян  Камбарев“

Мария Илиева, Иво Димчев, Виктория и Пламен Бонев – на XI та церемония на наградите на Фондация „Стоян Камбарев“

Културният и бизнес елит отново в подкрепа на младите родни таланти

Пламен Бонев

Eдинадесетата официална Церемония за връчване на Наградите за изкуство на Фондация „Стоян Камбарев“  ще се състои на 1-ви юли в JOY Station.

Независимо от тежките последствия заради извънредното положение, Деси Тенекеджиева и бордът на Фондацията решиха да не отлагат повече провеждането на Церемонията и да посрещнат лятото с един истински празник.Въпреки огромния интерес и големия капацитет на залата, провеждането на събитието ще бъде съобразено с всички здравни препоръки и на него ще могат да присъстват само 250 отбрани гости.Водещ на Церемонията отново ще бъде един от най – верните приятели и част от семейството на Фондация „Стоян Камбарев“  журналистът Ники КънчевС таланта и харизмата си, сцената ще завладее любимата на всички Мария Илиева, която сърдечно подкрепя мисията на Фондацията. А миналата година по време на Церемонията предостави парична награда за реализация на видео клип на един от музикалните таланти – перкусионистката Сара Чакърова.

Мария Илиева  предостави парична награда за реализация на видео клип на един от музикалните таланти – перкусионистката Сара Чакърова.
Мария Илиева предостави парична награда за реализация на видео клип на един от музикалните таланти – перкусионистката Сара Чакърова.

След уникалния му проект с домашни концерти по време на карантината и роялните му следобеди в Националната галерия/Двореца, многоликият Артист с международно признание Иво Димчев ще провокира публиката на Наградите, изпълнявайки нестандартната си авторската музика, в която се срещат арт и поп.

Иво Димчев
Иво Димчев

От години Фондация „Стоян Камбарев“ отваря вратите си за най – талантливите млади български звезди.

Тази година на сцената ще изгрее нашият представител на Евровизия 2020 и 2021 – впечатляващата Виктория. Само малшанс, свързан с отлагането на песенния конкурс, попречи на нейния проект „Tears Getting Sober“ да сътвори истинска сензация и да донесе историческа победа за България.

Виктория
Виктория

Място на сцената на Наградите ще намери и рокът в лицето на най- атрактивния финалист от „Гласът на България “ 2020 – Пламен Бонев.  След дълги години концертна дейност в Лондон и Лос Анджелис и финал в „Гласът на Финландия“, рокаджията се завърна в България, за да зарадва многобройните си нови фенове с авторската си музика.   

На Официалната Церемония традиционно ще присъства голяма част от културния, бизнес и политически елит на България, защото за 11 години връчването на наградите на Фондация „Стоян Камбарев“ се превърна в едно от най-елитните и емоционални културни събития у нас, в което се преплитат киното, музиката и визуалното изкуство, като остава за дълго в съзнанието на всички присъстващи.

Наградата за полет в изкуството, носеща името на незабравимия театрален режисьор, се утвърди като най-чаканият и престижен приз за млади творци у нас.

Мария Илиева, Иво Димчев, Виктория и Пламен Бонев - на XI та  церемония на наградите на Фондация „Стоян  Камбарев“
Мария Илиева, Иво Димчев, Виктория и Пламен Бонев – на XI та церемония на наградите на Фондация „Стоян Камбарев“

Кой ще спечели голямата награда и паричната премия в размер на 3000 лв. определя жури, в което влизат членовете на Фондация „Стоян Камбарев”, начело с председателя на УС Деси Тенекеджиева и почетния председател президента Петър Стоянов /1997-2002/.

Номинирани за Награда за Полет в изкуството „Стоян Камбарев” 2020 са актрисата Мартина Апостолова, съвременния танцьор и пърформър Васил Дипчиков, визуалният артист и художник Мария Налбантова, 17 годишният виолончелист Сион Найман и влогърът и кинорежисьор Крис Захариев.

Вижте номинираните във видеото

За втора поредна година предстои връчването на НАГРАДА ЗА КИНО 355, с която Фондацията предизвиква всички млади кино режисьори.

Професионално международно жури избра 3-та финалисти, които трябва да заснемат и монтират 5-минутен игрален филм само за 5 дни. Това са Петер Чивийски, Ваня Бойчева и Евгения Танева.

Номинираните за кинонаградата 355

 Филмите им ще се излъчат премиерно по време на Церемонията, a Носителят на НАГРАДА ЗА КИНО 355 ще бъде избран интерактивно от публиката, на живо, по време на Галата и ще получи статуетка и 10 000 лв. под формата на парични средства и услуги за продуциране на следващия му филм от Фондацията и нейните партньори NOVA Film, UFO Film and Television Studio и ARS Digital Studio.

Не само победителите ще имат стимул за висок полет в изкуството. Най-важното е, че всички номинирани получават много награди, както и сериозна подкрепа за осъществяването на конкретни свои проекти.

Вижте повече за финалистите на НАГРАДА ЗА КИНО 355

Събитието се осъществява с официалната подкрепа на Министерството на културата и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г. Продуцент е NOVA film – компанията на Деси Тенекеджиева

Водещ на церемонията е Ники  Кънчев
Водещ на церемонията е Ники Кънчев

Церемонията за връчване на Наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев”  и Награда за кино 355 се провеждаблагодарение на официалното партньорство на УниКредит Булбанк, БОН МАРИН и РИСК ИНЖЕНЕРИНГ, и с подкрепата на Разсадник НАНОВСКИ, КАРИ Резидънс, Технополис, MERCI,  IDEA comm, НДФ “13 века България”, Prime Development, RED Devil, Винарска изба Катaржина Естейт, Перно Рикар България, счетоводна къща РАН-Р, SSG,  Cinelibri, VIP Security, ядки Rois и вода Балдаран. Дизайнер е София Борисова, а комуникационен партньор New Events Vision.  

Кратък филм за Фондацията

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.