Платформата „Преоткрий България“ е инвестиция от 1 млн. лева на МЕТРО и партньорите му

МЕТРО&партньори дадоха  старт на „Преоткрий България“
МЕТРО&партньори дадоха старт на „Преоткрий България“

В резервационната система http://preotkriibulgaria.bg потребители, хотелиери и ресторантьори могат да открият:

  • Специални оферти за почивка на море и планина на атрактивни цени, резервации за ресторанти, както и допълнителни оферти, осигурени от партньорите, ще предлага системата на българските туристи.
  • Онлайн системата предлага места за настаняване и заведения само в България, които спазват стандартите за безопасност и използват приоритетно български продукти за ястията си. Броят на офертите непрекъснато расте, поради засиления интерес от страна на туристическия бизнес.
  • МЕТРО и неговите партньори инвестират над 1 милион лева в подкрепа на туристическия сектор чрез инициативата „Преоткрий България“.
Шеф Юри Велев и Веселин Дойков, кулинарна МЕТРО Академия, презентираха специалното меню от български ястия на „Преоткрий България“, подготвено от автентични български продукти.
Шеф Юри Велев и Веселин Дойков, кулинарна МЕТРО Академия, презентираха специалното меню от български ястия на „Преоткрий България“, подготвено от автентични български продукти.

Онлайн системата за резервации „Преоткрий България“, създадена от МЕТРО и подкрепена от неговите бизнес партньори, вече работи и предлага атрактивни ваканционни оферти по Черноморието и/или българските планини, както и възможности за резервации в ресторанти.   

МЕТРО обедини сили с големи български и международни компании като „Димитър Маджаров“, Загорка, системата на Coca Cola в България, Procter & Gamble, Mastercard, Пощенска банка, OMV, A1 и DNA.

Инициативата „Преоткрий България“ се осъществява в близко партньорство с Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), обединяваща представителите на туристическия бизнес в цялата страна, и се ползва от подкрепата на Министерството на земеделието, храните и горите, Министерството на туризма и Министерството на икономиката.

Атила Йенисен, Главен изпълнителен директор на МЕТРО, представя проекта „Преоткрий България“
Атила Йенисен, Главен изпълнителен директор на МЕТРО, представя проекта „Преоткрий България“

Вече над 450 частни предприемачи са се регистрирали в платформата „Преоткрий България“, а броят им продължава да расте, поради засиления интерес от страна на туристическия бизнес. Това бе съобщено на 9 юни, по време на специално събитие в МЕТРО София, по време на което бе даден и официалният старт на платформата.

Венелин Иванов, ръководител сектор Електронна търговия МЕТРО, представя възможностите на платформата за резервации  „Преоткрий България“.
Венелин Иванов, ръководител сектор Електронна търговия МЕТРО, представя възможностите на платформата за резервации  „Преоткрий България“.

Онлайн системата показва места за настаняване и заведения само в България, които спазват стандартите за безопасност и използват приоритетно български продукти за своите ястия.

Българските туристи могат да правят своите резервации без да заплащат комисиони и банкови такси. Българските хотелиери и ресторантьори също няма да заплащат комисиони и банкови такси, когато публикуват своите оферти, ако са приели ангажимент да спазват стандартите за безопасност в обектите си и предлагат ястия от меню с български рецепти в заведенията си.

В „Преоткрий България“ крайните клиенти ще могат да избират качествените оферти за почивка и забавление на море и планина, както и да се възползват от специални предложения за продукти и услуги, осигурени от фирмите създатели на платформата.

За представянето на резервационната система МЕТРО събра на едно място компаниите, включили се в инициативата, а също и представители на професионални асоциации от туристическия бизнес, производството на храни и земеделски продукти и представители на медиите.

Атила Йенисен, главен изпълнителен директор на МЕТРО България, представи накратко цялата инициатива – от възможностите на резервационната платформа „Преоткрий България“ до бизнес, финансовите и санитарните мерки, в подкрепа на българския туризъм, които програмата включва.

Партньорите от „Димитър Маджаров“, Mastercard, Пощенска банка, системата на Coca-Cola в България, Загорка, OMV и DNA изразиха пълната си подкрепа за инициативата „Преоткрий България“ и разказаха какво ще предложат чрез нея на българските си клиенти.

МЕТРО и неговите партньори инвестират над 1 милион лева в подкрепа на туристическия сектор чрез инициативата „Преоткрий България“, които ще подпомогнат рестарта на хотелиерския и ресторантьорски бизнес в началото на активния летен сезон.

Вени Петрова, съпредседател на БХРА, благодари за подкрепата от страна на бизнес партньорите и изрази готовност за пълно съдействие в името на общата цел – успешен рестарт на българския туризъм.

Със специална презентация на меню от автентични български ястия в събитието се включиха водещи български готвачи, начело с главния готвач на МЕТРО Академия, шеф Юри Велев.

За да улеснят собствениците и управителите на ресторанти, той и колегите му Андре Токев, Милен Панев и Влади Тодоров са разработили специални рецепти, съобразени със спецификата и вкуса на българските продукти и традиционните български ястия.

Рецептите отговарят на предпочитанията на българските туристи, търсещи високото качество на родното фермерско производство. Ястията ще бъдат представени в онлайн системата „Преоткрий България“, а ресторантьори и потребители ще имат възможност да ги адаптират според предпочитанията им.

Повече информация за „Преоткрий България“ можете да намерите на http://preotkriibulgaria.bg/

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.