ЛАЙЪНС ДАРЯВА ЗА МЕДИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ

В началото на месец май 2020 година, Асоциацията получи от международната Лайънс фондация – LCIF /Lions Clubs International Foundation/, паричен грант в размер на 10 хиляди долара за осигуряване на средства за индивидуална защита за героите на Република България – медиците от първа линия, борещи се с COVID-19.

Със сумата бяха закупени и даряваме в 22 града в Република България 200 броя комплекта, изключително качествени средства за индивидуална защита за многократна употреба, включващи гащеризон, шлем, маски и ръкавици.

Гащеризоните са изработени от специален плат, осигуряващ най-високо ниво на защита и многократна употреба /изпиране до 50 пъти/, с европейски сертификати за качество, произведени от фирма „МАК“ АД, Габрово. Облекла с такова качество се произвеждат единствено в България от целия ЕС.

Лицевите щитове /шлемове/ са изработени от плътен поликарбонат с изключителна здравина и еластичност и висококачествена рамка от неръждаема стомана, позволяващи термична дезинфекция до 121 ̊С в автоклав и могат да се носят с очила и маска, произведени от фирма „Нико Технологии“ ООД, Габрово.

Защитните комплекти се даряват в 22 града на 20 май 2020 г. на екипите на медиците на България чрез Лайънс клубовете в съответните градове.

Асоциацията на Лайънс клубовете „Дистрикт 130-България“ е силно ангажирана с живота и процесите на развитие на българското общество.

С това дарение изразяваме нашата подкрепа и съпричастност към работата на смелите българските медици, които са белите рицари с големи сърца и грижовни длани, застанали да бранят здравето и живота ни, на горещата COVID-19 барикада.

Ние от Лайънс България, сме верен и постоянен партньор на хората в нужда и с добротворството си сме винаги с една крачка по-близо по пътя за помощ и промяна на човешките съдби, тук и сега.

„Ние служим за България!“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.