Renuvion – българският апарат, който ще замести диетите и фитнеса

Renuvion - българският апарат, който ще замести диетите и фитнеса
Renuvion – българският апарат, който ще замести диетите и фитнеса
Скица на апарата Renuvion, на който могат да разчитат хората с проблемни телесни извивки.
Скица на апарата Renuvion, на който могат да разчитат хората с проблемни телесни извивки.
Текст и снимки: Тина Прокопова

На прага на лятото тежки мисли тормозят ума на голяма част от нежния пол: „Как ще облека къс панталон, като не мога да вляза в стария?“, „Коя диета да започвам?“, „Няма ли ефикасен начин за стопяване на мазнините на мързеливци като мен?“=

На последния въпрос в МБАЛ „Св. София“ отговориха д-р Калоян Денков и изобретателят на апарата Renuvion инж. Николай Шилев, представяйки новата технология за оформяне на лице и тяло.

Американската фирма Apyx Medial и българският инженер Николай Шилев създават съвместно електро-хирургическия апарат Renuvion.

При стартирането употребата му е била насочена основно в гинекологичната и урологична област, а името също е било различно – Jey Plasma Technology.

Днес тази технология е позната и използвана в много страни по света, а резултатите от приложението ѝ в козметиката – за контуриране и оформяне на лице и тяло, радват пациентите.

Методиката е миниинвазивна – не оставя белези, не се налага изрязване на кожа, а когато се обработва по-малка площ от тялото, се използва обща анестезия.

Новата технология използва плазма, радиочестотна енергия и хелий, като само за 0,02 сек. се постига температура от 600 градуса.

Renuvion обработва кухини, в които има изобилие от мастни клетки, апликаторът влиза в контакт с тях, в резултат на което в края на процедурата обемът на „мазната“ област е видимо намалял.

Най-забележим е ефектът от стопяването на мастите 2-6 месеца след третирането им , но и тук може да има изключения поради уникалността на всеки организъм.

Резултатът може да радва пациента 4-5 години при условие, че самият той полага усилия, като се храни здравословно и включва движението и спорта в ежедневието си.

Младият пластичен хирург д-р Калоян Денков е официален тренер за Renuvion и от 1 година работи с него.

Някои от постигнатите  резултати, които той показа, са успели да изненадат дори него. Снимките на пациентите му демонстрираха как само 1,6 л масти, отстранени от тялото, могат да повлияят върху формата му.

А положителните резултати, постигнати от д-р Денков, са вече повече от 100.

„Радиочестотната енергия, с която апаратът работи, стимулира производството на колаген в клетките, което драстично спада след 32-годишна възраст. За да стартира тази стимулация, са нужни 2 месеца, с което искам да кажа, че има и моментален ефект, и действие във времето“, описа принципа на работа младият хирург.

„Основните параметри на Renuvion, които са отговорни за крайния резултат, са потокът на газта (л/мин.) и количеството на използваната енергия. Една процедура и малко търпение от страна на пациента са достатъчни, за да „се стопи“ дразнещо коремче, да изпъкнат тъй мечтаните от мъжете, а все по-често и от жените, мускулни плочки, да изчезнат грозните бричове, както и лицето на 65-годишна пациентка „да свали“ 15 години от себе си“, допълни д-р Денков – единственият в този момент, който работи с новата технология Renuvion в собствената си клиника.

Д-р Калоян Денков и изобретателят на Renuvion инж. Николай Шилев
Д-р Калоян Денков и изобретателят на Renuvion инж. Николай Шилев
Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.