Лили Сотирова празнува рожден ден в Нирвана

Лили Сотирова празнува рожден ден в Нирвана

Лили Сотирова празнува рожден ден в Нирвана

Цветни абстракции в галерията на Ники Младжов

С вълшебен свят от абстракции ще отпразнува рождения си ден на 11 февруари художничката Лили Сотирова с откриване на 11-тата си изложба „Мигове в отпечатъци” в галерия Нирвана.

В елитния център за изкуство на Ники Младжов ще се съберат почитатели на двата таланта на Лили , която не само рисува, но е и успешна поетеса.

Изложбата ще бъде открита от Михаил Камберов, Доктор хонорис кауза на изкуството и посланик на Международната академия за съвременно изкуство в Белгия.„Мигове. Колко време траят… едно премигване, едно вдишване. Всеки кадър е отделен етап на живот. Красотата е в усещането на покой. Свободна съм. Свободна от маските, с които се показваме пред обществото. Другите ми Аз – отблясъци на същността ми. Събирам насечените си образи. Затварям очи – чувствам. Посоката е една, но изборът е верният път. Вървя. И преминавам през всяка стена. Мислите ми са пълни с живот. Всяка картина е автопортрет на моментното ми състояние. Разпръсквам с четка възприятията си за света”, разкрива душевността си Лили Сотирова.

На откриването на изложбата ще блеснат звезди от различни сфери, сред тях и майката на художничката – известната певица Диана Дафова, колеги на Лили, колекционери, представители на шоусредите и образователни институции.

Лили Сотирова е известна с ярките образи, които създава на платната си. Художничката е посветила години на изучаването на модния дизайн в САЩ и у нас. Освен това зад гърба е и специалността Съвременна философия.

Картини на Лили Сотирова се намират в частни колекции не само у нас, но също така в Холандия, Франция, Италия и САЩ.

Лили Сотирова празнува рожден ден в Нирвана
Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.