За „Златна котка-2020“ – нежни имена от световната магия пристигат в България

Дани Белев в Китай

Магичният фестивал тази година е реверанс към жените в магията и изкуството

За „Златна котка-2020“  идва най-популярната жена магьосник Джулияна Чен
За „Златна котка-2020“ идва най-популярната жена магьосник Джулияна Чен

Най-популярната жена магьосник Джулияна Чен и най-атрактивната „лъжовна“ англичанка Лаура Лондон са само част от световните звезди, които ще пристигнат в България за деветото издание на магичната среща „Златна котка“.
Изпълнение на Джулиана Чен
Няма как отново да не бъдем в превъзходната степен, защото „Златна котка“ е най-авторитетният и най-атрактивен фестивал за фокуси, илюзия, страхотно изживяване и неповторимо зрелище в Източна Европа.Мащабът на събитието и международният отзвук, който предизвиква, бяха повод и основният организатор Дани Белев да направи мини трип в Китай и Русия по официална покана от страна на техните национални фестивали.

Дани Белев в Китай
Дани Белев в Китай

Белев беше единственият българин, член на журито на руския шампионат по магия, лично препоръчан от президента на FISM Доменико Данте.

Дани Белев в Санкт Петербург
Дани Белев в Санкт Петербург

В Санкт Петербург Дани не само журираше, но и очаквано възпламени публиката по време на галавечерта, изпълнявайки един от коронните си номера – „Летящата роза“.Изживяването беше уникално, тъй като се убедих отново колко е живо и атрактивно илюзионното изкуство – споделя професионалният магьосник. – Руснаците наистина са многоледователни и действат с вселенски мащаб. Но въпреки всичко и българските момчета, които се конкурираха в състезателната част, Венсан и Маг Суни, се представиха блестящо.

В Санкт Петербург Дани не само журираше, но и очаквано възпламени публиката по време на галавечерта, изпълнявайки един от коронните си номера - „Летящата роза“
В Санкт Петербург Дани не само журираше, но и очаквано възпламени публиката по време на галавечерта, изпълнявайки един от коронните си номера – „Летящата роза“

Впечатленията от Русия за Дани Белев идват директно след неговата визита в Китай. Към днешна дата феновете му си отдъхнат.

Посещението му там беше месец преди епидемията на корона вируса.

Тя обаче се оказа причина китайски гости да отпаднат от участие в „Златна котка – 2020“.Но в  спокойна и тържествена обстановка българинът беше представителят на Източна Европа на най-големия азиатски фестивал за илюзия и цирково изкуство.

Способностите и харизмата на Белев го предхождат и в Китай, където е посрещнат като истинска звезда.

Имах личен преводач, личен шофьор и голямо уважение. Никога не съм предполагал, че ще срещна толкова хора от толкова далеч, които ме познават и следят в социалните мрежи – разказва Дани. – Но за мен най-голямата чест всъщност беше припознаването на България като фактор в световното илюзионно изкуство, фокусите и магията.

А какво е подготвила „Златна котка“ за деветия си, но не финален живот, ще разберат само гостите на самия фестивал.

Поради големия интерес тази година събитието ще има не едно, а две гала представления – на 29 март от 16:30 и 19:30 часа.А поради уважението към по-добрата половина от човечеството и вълшебните дами – гости на фестивала, „Златна котка“ ще е с реверанс към жените в магията и изкуството.

Дани Белев в Русия

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.