Виенски бал в София за 20-и път!

Виенски бал в София за 20-и път!

2020 година е много специална за Виенския клуб. Тази година се  празнуват 25 години от създаване на сдружението и откриването на 20-тия юбилеен бал. Събитието ще премине под мотото “Две сърца в три четвърти такт“, не само защото предишния ден празнуваме Свети Валентин, а защото това е тактът, в който се пишат валсовете, които събират почитателите на Виенския бал за двайсети път.

Във Виена 2020 годината ще бъде изцяло под знака на гениите на хилядолетието Моцарт, Хайдн и Бетовен, защото тези световно известни музиканти са  избрали да живеят столицата на музиката, а и се отбелязват 250 г. от рождението на Бетовен.

Средствата за благотворителната ни кауза, която се осъществява заедно с фирма Интер Бизнес 91 са предназначени за закупуване на апаратура за ранна диагностика на рака Брастер ПРО за болниците в градовете Видин, Лом, Свищов, Тутракан и Силистра.

Традиционно събитието е под патронажа на кметовете на София и Виена, както и на посланичката на Австрия, г- Андрея Вике, която заедно със съпруга си преди 20 години е участвала в организацията на първия Виенски бал в София, организиран от сдружение Виенски клуб.

За настроението на гостите ще се грижат балният оркестър по диригентството на директора на Софийска филхармония, маестро Найден Тодоров и звездите на Музикалния театър Добрина Икономова и Марчо Апостолов, както и бенда на Христо Кралев и неговите солисти, балетът на танцово студио “Вая“, с хореограф Ваня Рошкова. Заслугата за цялостното оформление на програмата е на режисьора, проф. д-р на изк. Румен Нейков.

Австрийският хореограф Ади Лозанчич отново ще накара гостите на бала да се забавляват с танцуването на кадрил и ще модерира програмата с колежката си от България Яна Стефанова.

За осми път кулинарните изкушения ще са дело на виенския шеф-готвач Готфрид Ганстерер.

Мария Нейкова, генерален секретар на сдружението „Виенски клуб

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.