Уча.се и БАМП показват колко е яко да си творец!

Образователна поредица с анимационни видеа разказва кой кой е в музикалната индустрия и как песента се превръща в хит

Уча.се и БАМП показват колко е яко да си творец!
Уча.се и БАМП показват колко е яко да си творец!

Защо музикалната индустрия прилича на палто и какво е общото между една песен и глава лук? Трябва ли ти екип, освен армия последователи в социалните мрежи, за да станеш звезда?Колко е важно да си в час с правата си, за да стане твоето изкуство кариера и в джоба ти да влезе нещо повече от телефона ти със записи?Това са част от въпросите, чиито отговори очакват малки и големи бъдещи творци в първата по рода си поредица уроци за света на музикалната индустрия, създадена у нас от Уча.Се и Българска асоциация на музикалните продуценти (БАМП).Анимираните видеа водят с един клик при теб успешната кампания „В час по интелектуална собственост“, по време на която музикалният продуцент и джедай в защитата на авторските права Саня Армутлиева разговаря за стойността на творчеството с възпитаници на училища по изкуствата.

И така цяла година. Че даже и любими изпълнители се върнаха в клас с нея, за да разкажат за своята мечта в музиката.

Сценариите на този забавен наръчник за пътя на една творба от идеята в главата ти до готовия за бис продукт са създадени с помощта на БАМП, а заслугата за ефектната визия е изцяло на креативния екип на Уча.се.

„Образованието е силата, която има потенциал да променя света и да ни прави по-добри – това е споделеното ни кредо с Уча.се. Сбъднахме мечтата си да влезем в дигитален диалог с децата и да заговорим с тях на един разбираем език по сложните теми на интелектуалната собственост.А светът на музикалната индустрия и авторските права получи нов забавен прочит, който, надявам се, ще се хареса и на деца, и на родители.“, коментира изпълнителният директор на БАМП Ина Килева.

„С партньорството си с БАМП и поредицата видео уроци целим да запознаем учениците с най-важното от музикалния бизнес и да ги мотивираме да се доближат още повече до изкуството, да го опознаят и използват за себеизразяване, да бъдат креативни и развити личности. Искаме да им вдъхнем смелост да преследват мечтите си и да вярват, че талантът им може да се превърне в успешна кариера и трудът на творците трябва да бъде ценен и уважаван.“коментира основателят на Уча.се Дарин Маджаров.  

Първото видео от поредицата е на Фейсбук страницата на Уча.се от понеделник, 27 януари.В следващите три седмици анимираните уроци с гласа на Симеон Колев от „БГ Радио“ ще променят представите ви за музикалната индустрия всеки понеделник от 20:30 часа. Видео уроците ще бъдат достъпни напълно безплатно и в раздела „Ценно и интересно“ в сайта на Уча.се.

За Уча.се

Уча.се е образователен сайт №1 на България с уроците за училище на разбираем и интересен език.  В Уча.се има над 15 000 видео урока и теста по всички предмети от 1. до 12. клас, с които учениците учат бързо и лсно и имат време за любимите си занимания. Видео уроците и тестовете са разработени от едни от най-добрите специалисти в сферата на образованието в България.Екипът на Уча.се се състои от над 150 специалисти – учители, сценаристи, озвучители, аниматори, програмисти, дизайнери и много други. До момента уроците на сайта са изгледаните над 50 000 000 пъти.Сайтът има над 600 000 регистрирани ученици, учители и родители от цяла България и от чужбина. 

За БАМП

Българската Асоциация на Музикалните Продуценти (БАМП) e сдружение с нестопанска цел, което обединява водещи български продуцентски компании в областта на звукозаписната индустрия. БАМП е единствената по рода си организация, която представлява и защитава правата и интересите на продуценти и разпространители на звукозаписи и музикални видео продукти на територията на Република България. За международния престиж на БАМП красноречиво говори и фактът, че през 1999 г. тя бе призната за Национална група на Международната Федерация на Звукозаписната Индустрия (IFPI), браншовата организация, която представлява над 1500 звукозаписни компании от цял свят.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.