ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА НА ФОНДАЦИЯ „СТОЯН КАМБАРЕВ“ СБЪДНАХА МЕЧТИ

Деси Тенекеджиева и Елхи на таланта
Деси Тенекеджиева и Елхи на таланта
Деси Тенекеджиева и Елхи на таланта
Деси Тенекеджиева и Елхи на таланта

Благотворителната коледна кампания на Деси Тенекеджиева изпълни мисията си, а през март слага началото и на Гората на Таланта


ЕЛХИ НА ТАЛАНТА бе поредната блестяща идея на Фондация „Стоян Камбарев“, която от години осъществява конкретни творчески проекти на откритията си, но за първи път включва и социален елемент. 


Екипът на Фондацията, заедно с любезното партньорство на Столична Община и PРО PLANTS,  създаде нещо красиво и вдъхновяващо, което радва близо два месеца всички столичани и гости на града, които се снимаха и прекарваха част от деня си на прелестната светлинна алея пред НДК, която се превърна в ново любимо място в София. 

Деси Тенекеджиева и Йорданка Фандъкова
Деси Тенекеджиева и Йорданка Фандъкова

На нея бяха разположени 35 приказно украсени елхи, подарени от Коледните благодетели на Фондацията – частни лица и фирми, чрез дарителска кампания, в подкрепа на младите таланти на България.

Първи подкрепени от благотворителната кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА бяха 10 талантливи деца и техните многодетни семейства в нужда. Тези даровити деца, станаха част от голямото семейство на Фондация „Стоян Камбарев“.

Елхите на таланта и децата
Елхите на таланта и децата

Тя ще следи тяхното развитие и ще ги подкрепя и в бъдеще, като започна с пълното обезпечаване на едногодишните им разноски за изкуството, което са избрали. Така родителите им ще имат глътка въздух и ще бъдат спокойни за тяхното бъдеще.

Елхите на таланта и децата
Елхите на таланта и децата

Избраните млади таланти са от цяла България-  Лъки в Родопите, Смолян, Варна, Велико Търново, Кърджали, Бургас, Хасково и София. Всички те дойдоха с големите си сплотени семейства и участваха на празничния Коледен концерт на Общината, наред с музикалните открития и звезди на Фондация „Стоян Камбарев“.

Елхите на таланта и децата
Елхите на таланта и децата

След концерта, на специално събитие в Литературен клуб ПЕРОТО, НДК, даровитите деца получиха планина от подаръци от всички коледни благодетели, както и много ваучери за покупки от хранителни вериги, търговски центрове, книжарници и др.

Елхите на таланта и децата
Елхите на таланта и децата

„За мен е удоволствие да споделя имената на разкошните ни малки таланти: певиците Далия Гюлай, Кристиана  Кирилова и Екатерина Атанасова, гайдарчето Светослав Пейчев, барабаниста Калоян Праматаров, арфиста Калоян Георгиев, изящната балеринка Елиса Дончева, Деси Василева, която танцува народни танци и младия художник Ивайло Пецов.


През следващите седмици, на Фейсбук страницата на Фондацията „Стоян Камбарев“ ще разкажем повече за таланта на децата и живота им. Десетото от подкрепените семейства е това на актьора и скъп наш приятел Йосиф Шамли, който има три прекрасни дъщери.

Екипът


Освен 10-те талантливи деца, благодарение на ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА отново дадохме едногодишни стипендии на седем от откритията на Фондацията, насочваме средства и към копродуциране на няколко късометражни филма, върху които се работи.

Захранихме и фонда за пътувания и участия по фестивали, майсторски класове и обучения- нещо на което много държим“ – сподели актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева, вдъхновител и председател на Фондация „Стоян Камбарев“, която вече 11 години сбъдва мечтите на младите и талантливите.

Деси Тенекеджиева и Елхи на таланта

По Коледа, ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА станаха и прекрасен декор новия видео клип на прелестната певица и откритие на Фондацията – Мария Славова към класиката „Ave Maria”.

Елхите на таланта и децата
Елхите на таланта и децата


Но, всичко хубаво си има край. В случая обаче той е само ново начало. Лампичките и празничната украса на ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА са вече свалени.

Дръвчетата са подарени на Столична Община и ще бъдат залесени, в средата на март в ГОРА НА ТАЛАНТА – продължение и символ на каузата на кампанията.

Идеята е коледната инициатива на Фондация „Стоян Камбарев“ да стане традиционна и в София, след 10 години да има стотици нови дървета, благодарение на всички коледни добродетели и партньори.

ЕЛХИ НА ТАЛАНТА се осъществи с изключителното партньорство на Столична Община и на PRО PLANTS- лидер в озеленяването и ландшафтния дизайн, който направи най- сериозното дарение и подари всички живи елхи на кампанията.


Сред Коледните Благодетели изпъкват имената на  големи и уважавани компании, които от години подкрепят талантите на Фондацията като УниКредит Булбанк, Аурубис България, WILKINSON Sword, A1, Технополис, MERCI, Proderma, Дарик Радио и NOVA Film.

Посланици на кампанията са очарователните г-жа Нели Беширова, Цвети Николова от Катаржина Естейт, адв. Анна Попова и новите приятели на Фондацията г-жа Гергана Ташкова, адв. Галина Петрова, както и бизнесменът  г-н Нешо Миранов.


Фондация „Стоян Камбарев“ благодари сърдечно и на новите си партньори Kaufland България, ПОК Съгласие, строително-инвестиционната компания BLD, Easy Credit, Кари Резидънс, SBTech, Практикер, Перно Рикар България, The Burgiss Group, Methodia Web, Eco Gloube consulting company, магазини за платове Cacadu и ГРЕЙТ БЕЪР Технолоджи- България, както и на екипа по корпоративна и социална отговорност на Актавис. Домашният празничен уют на всички избрани таланти и семействата им беше осигурен от IKEA.

Всеки един от Коледните Благодетели зарадва даровитите деца и многодетните им семейства с невероятни изненади.

В благотворителната коледна акция ЕЛХИ НА ТАЛАНТА с ваучери и продуктови подаръци се включват още много приятели като TendenZ, Дилмано Дилберо,  BeColor, Лактоком, NewEvents Vision и други.

Коледната Кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА ще се завърне и догодина! 

Ако искате да се включите и да научите повече, може да го направите на сайта на Фондация „Стоян Камбарев“ www.kambarev.org.

ОБРЪЩЕНИЕ НА ЗВЕЗДНИТЕ ПОСЛАНИЦИ:


Повече информация на www.kambarev.org

ВИЖТЕ ВИДЕОТО c Кмета Фандъкова и ЗВЕЗДНИТЕ ПОСЛАНИЦИ:

Може да се свържете с Фондацията чрез официалната й фейсбук страница:
https://www.facebook.com/foundation.stoyan.kambarev/
или на имейлите
foundationkambarev@gmail.com
stef.skfoundation@gmail.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.