Акварели с шамански размах в изложбата „Дух и Вселена“ на Краси Тодоров

Галерия “Mishel Art Gallery” на ул. Св.Св. Кирил и Методий 24 има удоволствието да ви покани на откриването в понеделник – 16.12.2019 г. от 18:00 ч.

Краси Тодоров е художник-изследовател на N-мерните пространства. Директор на Център за научни изследвания и иновация „ZN ART”, София. Автор на “ZN ART – Музей на хартия“, Регионален исторически музей – Враца. Независим директор на Глобалната асоциация на художниците акварелисти (GAWA ) и лидер за България.

 Директор в Международен институт за нови образователни технологии, РГГУ, Москва. Носител на множество награди и отличия, сред които наградата „Отлична работа“ от „Езерото – рай в синьо“ : Кингдао международна акварелна изложба 2019, и „Първо място за акварелна скулптура“, представена в COD, Тирана, Албания.

„АКВА_РЕЛ. Царството на водата и светлината. Магията на материалността.

Водата рисува и оставя следи, запечатва като стъпки в снега. След време стъпките изчезват, но продължават да са там. Ако се замислим, ще осъзнаем, че една капка вода съдържа необходимите кодове, които въздействат и променят същността на океани и морета.

Самата тя е код, който се разпространява и трансформира. Така както една капка, изпита от нас, се превръща от капка вода в капка кръв, така и творческият процес е неизмерим и многопластов, защото той е свързан с дълбокото познание и преноса на истинска духовност.

Трепетите на сърцето и безкрайните пътувания на ума и фантазията, нанесени със силата на нашата енергийна същност, в съчетание с водата и нюансите на светлината, създават геометрия на едно ново пространство. Нашето пространство в акварела.

Водата върху листа разказва за цял един друг свят, осъществява прехода от фино-материалния към реалния свят. Това е движение на енергията и уславянето й в авторски кодове.

Акварелът е миг на безвремие; водно огледало, в което душата и нашето съзнание се оглеждат. Няма как да се скрием, защото това е миг на откровение.

Това е нашата енергийна следа в търсенето и осмислянето на безкрайността. Дълго пътуване, концентрирано в един миг. Акварелът е религия.

Безпощадно откровена и открита, тя отваря нашия личен храм за външния свят.

Акварелът е свещенодействие. Ритуал, който създава необходимите връзки и структурира своеобразно пространство между материалния и духовния свят. В него търся идеи, с които искам да разширя съзнанието си, за да мога да намеря изказа, средствата и внушението на общото съзнание и познание.

Чрез акварела бих искал да направим една крачка отвъд видимото и с шамански замах да трансформираме капката вода в капка светлина“, казва Краси Тодоров.

Акварели с шамански размах в изложбата „Дух и Вселена“ на Краси Тодоров
Акварели с шамански размах в изложбата „Дух и Вселена“ на Краси Тодоров
Още любопитни четива на http://magdalenagigova.blogspot.com
Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.