Дигитално обучение за деца – благотворителна кауза на изложба в Нирвана

Дигитално обучение за деца – благотворителна кауза на изложба в Нирвана

Музиканти от масивно сребро в галерията на Ники Младжов

Деца от различни кътчета на страната ще получат възможност за безплатно дигитално обучение благодарение на изложба с благотворителна инициатива в галерия Нирвана.

Част от средствата, които ценители на изкуството инвестират в творбите на трима млади, но вече утвърдени автори – художничката Моника Тошева и скулпторите Златин Орлов и Стоян Зиков, ще бъдат дарени на Училищна Телерик Академия.

Благотворителната инициатива на изложбата “По три”, организирана със съдействието на адвокатска кантора „Бузалов и Чанова”, ще спомогне за откриване на нови паралелки за дигитално обучение в българските училища.

Галерията на Ники Младжов, която неотдавна отпразнува четвъртия си рожден ден с грандиозна колекционерска изложба, дава възможност за изява и на млади таланти. Галерия Нирвана, която е известна като един от най-престижните центрове за изкуство у нас, представя на ценителите най-новите творби на тримата млади автори.

Моника Тошева е представена в „По три” с част от най-новата си серия творби, вдъхновени от Париж. В картините се вижда позлата, която пресъздава блясъка на града на любовта.

Скулпторът Златин Орлов кара метала да танцува в серията творби ,,Музика на формите“. Неговият „Балет в бяло” веднага грабна вниманието на ценителите, които се бяха събрали на откриването на изложбата.

Златин, който е сред номинираните за австрийската награда ESSL ART AWARD CEE, изненадва почитателите на съвременното изкуство и със скулптурата „Бременските музиканти”, сътворена от масивно сребро.

Стоян Зиков представя рисунки и скулптури от най-новия си цикъл „Преображения“, посветен на човешките емоции – той е създал фигуративни композиции чрез скулптурен пластичен език, които се сливат със стволове на истински дървета.

Модерните творби привлякоха вниманието на бизнесдамите Мирела Ненчова и Мая Косева, както и на колекционера д-р Кольо Бянов, главния секретар на НАП Гавраил Забуртов и ексшефа на магистрална полиция Красимир Занев.

Модерните творби привлякоха вниманието на бизнесдамите Мирела Ненчова и Мая Косева

Адвокатите Ангел Бузалов и Анна Чанова, Петър Шарков от Училищна академия Телерик и негови колеги, бизнесмени, художници и ценители на изкуството се насладиха на произведенията в компанията на изискано вино от SeeWines.

Изложбата „По три” може да се види в галерия Нирвана до 8 декември.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.