Фондация „Победи рака“ получи най-голямото дарение от биткойни в България – 55 000 лв.

Фондация „Победи рака“ получи най-голямото дарение в биткойни в България - 55 000 лв
Фондация „Победи рака“ получи най-голямото дарение в биткойни в България – 55 000 лв

Средствата са събрани от благотворителни покер турнири и ще бъдат вложени в профилактични прегледи за рак на гърда в цялата страна през 2020г.

Фондация „Победи рака“ получи дарение в размер на 55 000 лв благодарение на фондация „Битхоуп“. Чрез платформата си bithope.org използва криптовалута за финансирането на различни каузи в сферата на здравеопазването, образованието и технологичните иновации.

Дарението от 3.6105 биткойна е направено от един от най-авторитетните покер портали в САЩ, използващи криптовалута.

Фондация „Победи рака“ получи най-голямото дарение в биткойни в България - 55 000 лв
Фондация „Победи рака“ получи най-голямото дарение в биткойни в България – 55 000 лв

Средствата са събрани чрез благотворителни онлайн турнири, провеждани през октомври – Световният месец за борба с рака на гърдата.

„Изключително благодарни сме за доверието, което „Битхоуп“ ни гласува! Във време, в което животът ни се случва в паралелен дигитален свят, виждаме как с наличието на добра воля и социална отговорност печалбите от един виртуален спорт могат да помогнат на десетки реални хора в битката за собствения им живот.

Парите от дарението ще бъдат вложени в национална кампания за профилактични прегледи за рак на гърдата, която ще се проведе през 2020 г.“, сподели д-р Полина Лъжанска, председател на  „Победи рака“.

Д-р Полина Лъжанска
Д-р Полина Лъжанска

Екипът на фондация „Битхоуп“ избра да пренасочи дарението към младата българска фондация вдъхновен от успеха на маратона Race for the Cure.

Най-голямото благотворително събитие за жени с рак на гърдата в света се проведе за пръв път у нас на 29 септември и събра на стартовата линия в столичния Южен парк близо 6000 души.

София бяга заедно с представители на още 16 европейски столици, сред които Рим, Атина и Прага, благодарение на http://CancerCare.bg – създадената от лекари платформа за онкологични заболявания на „Победи рака“.

„Това е най-голямото дарение в биткойни на територията на България до момента. Не бих се учудил ако това е и европейски рекорд. Повече от щастливи сме, че за поредна година успяваме да докажем, че криптовалутите могат да бъдат използвани не само спекулативно, но и за осъществяването на благотворителна дейност.

Пълната прозрачност, ниските такси и бързите международни трансфери са само някои важните им преимущества.

Благодарни сме на фондация „Победи рака“, за това че проявиха готовност да изпробват този иновативен метод за финансиране.

Надяваме се да продължим да помагаме както на тях, така и на други организации, които възприемат благотворителността не като бизнес, а като начин безвъзмездно да правиш добро.“, споделя Владислав Драмалиев, основател и директор на фондация „Битхоуп“.

Владислав Драмалиев
Владислав Драмалиев

За фондация „Победи рака“

Фондация „Победи рака“ е създадена през 2018г и е регистрирана в обществена полза. Тя стои зад проекта http://CancerCare.bg.

Това е първата в България уеб платформа за онкологични заболявания, която предоставя изчерпателна и достоверна информация за рак, проследява пътя на пациента – от симптомите, през диагнозата, до лечението и периода след него.

Редакторският екип работи с едни от най-известните онколози в България и има лиценз от Американската асоциация на медицинските онколози (ASCO)  за използване на информация от техните издания.

През януари 2019 г. „Победи рака“ става част от семейството на Think Pink Europe, чиято мисия е да сближи европейските държави по проблемите, свързани с рака на гърдата.

Тяхната основна дейност е разпространяването на организацията на Race for the Cure – най-голямото благотворително спортно събитие в подкрепа на жени с рак на гърдата.

За фондация „Битхоуп“

Фондация „Битхоуп“ е създадена през 2014г и е първата неправителствена организация в България, която използва само криптовалути, за да генерира средства за кампаниите, обявени на уеб платформата http://bithope.org.

Едни от основните цели на фондацията са да подпомага и популяризира развитието на международната дарителска дейност чрез използването на криптовалути и да подобрява обществения имидж на блокчейн технологията и криптовалутите, в частност биткойн.

До момента фондацията е подкрепила над 30 благотворителни кампании в България и чужбина, като разпределените средства са на обща стойност над 10 биткойна.

Още интересни четива на https://magdalenagigova.blogspot.com/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.