Ясновидецът Божидар Караджов за енергийните зони в България

Божидар Караджов
Божидар Караджов

В Покана за пътуване на 3.11.2019 от 19 до 19 часа по програма Христо Ботев на БНР: Наталия Гуркова и дъщеря й за приключението конкурс в Бразилия. Шанай от Абланица за легендите в Западните Родопи. Където и да те ухапе комодският варан, все умираш

Два маршрута представят България като място за посещение, съизмеримо с Перу и Тибет. Те са обединени под мотото „Енергийно презареждане“ и разкриват на пътешествениците богатствата на страната ни от необичаен и непознат за мнозина ракурс – като един от най-силните енергийни центрове на планетата.

Помолих нашия гид в дебрите на необяснимото, ясновидецът Божидар Караджов ,да разкрие своето виждане за енергийните зони у нас.

Той е баща на три деца и има две висши образования. В момента готви докторантура в Москва. Автор е на няколко книги, сред които и „Индиго децата на света“ – преведена на английски и руски език. Миналата година бе вписан бе вписан в елитната класация на на-известните пророци в света.

Караджов камък

Преди време обявиха Наталия Гуркова за Мис България на всички времена. И наистина, нито една хубавица не е достигнала нейния рекорден брой титли от конкурси за красота.

Но дъщеря й Джорджия Михалевич току виж, минала майка си по корони.

Защото стана Малка Мис България на 6 годинки, а неотдавна се върна от Рио де Жанейро с титлата  Литъл Мис Нейшънс, еквивалент на Мис Свят при 10-годишните. Те ще ни разкажат какво е да се явиш на международна надпревара и… да умреш от студ в Бразилия.

Двете дами споделят не само за прелестите на Рио де Жанейро, ами и за отношенията между претендентките в детски конкурс за красота.

 Джорджия Михалевич признава, че мечтае да отиде на конкурс за красота в Азия. И да го спечели, разбира се.

Знаете ли колко географски обекта на име Абланица съществуват в България? Четири! Три села в Благоевградско, Пазарджишко и Ловешко, река в Западните Родопи плюс курорт в Северна Македония. Днес Шанай ще ни отведе в селото с 3000 хиляди жители на двайсетина километра от Гоце Делчев. С речовитата девойка се запознах на семинара на фондация Българска памет, на който 60 младежи от Родопите, Северна Македония и Сърбия придобиха бизнес умения за проспериращи професии и предприемачество.

Шанай ни отвежда до римския мост, в който е вградена сянката на млада невеста и Драганината скала, чиято легенда се доближава до тази за Калиакра.

Ако ви кажа, че гостенката ми е ходила на Малките зондски острови най-много да повдигнете рамене, но щом спомена, че е била по местата, където се въди едно от най-страшните животни на планетата комодския варан съм сигурна, че ще наострите уши. Журналистката от БТА Оля Ал Ахмед се е доближила на 2 метра до гущера, за когото казват, че няма значение къде ще те ухапе, все си умираш.

А Оля Ал Ахмед добави: Какво знаем за комодските варани или т.н. Komodo Dragons? Ще се постарая кратко и много красноречиво да разкажа за най-огромните влечуги на света, които са застрашени от изчезване и аз имах възможността да ги видя на 2 м разстояние!

Любезните домакини ни транспортираха с кораб до остров Ринча. Тръгнахме из острова заедно с двама рейнджери, държащи в ръцете си големи сопи с раздвоен край, за да блокират главата на варана ако рязко се влоши поведението му. Предупредиха ни, че ако вараните се активират да бягаме на зиг-заг, защото варанът бяга само в права посока и по този начин ще го объркаме. Комодският варан обитава най-вече на остров Ринча в Индонезия. Това е на-големият и опасен гущер на планетата.

Яде само месо, дори и човешко! В устата му виреят 62 силно токсични бактерии, затова дори доближаване до слюнката му е крайно опасно. Езикът на гущера достига до 50 см. Варанът се храни с елените, воловете и дивите бикове, обитаващи острова. Ужасяващото е, че вараните са канибали! Те могат да се изядат един друг, майката може да си хапне варанчетата, затова когато се излюпят те бягат надалеч от родителите си и се катерат по дърветата, за да оцелеят!

Комодският варан се преструва на мързелив и обичащ да лежи, в същото време е много агресивен, става и напада рязко без да подозирате. Затова, ако искате да посетите острова и да видите този гигантски гущер отблизо трябва да спазвате следните правила : не се доближавайте на по-малко от 3-4 метра, не правете резки движения, не размахвайте с чанти и апарати, тъй като това ги дразни и те рязко могат да ви ги отнемат заедно с ръката ви.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.