ЖУРНАЛИСТЪТ АНГЕЛ БОНЧЕВ ПРЕДСТАВЯ ФИЛМА СИ „СВЕТИТЕЛЯТ ХИРУРГ“ БЕЗПЛАТНО В БЛАГОЕВГРАД

Филмът "Светителят хирург"
Филмът „Светителят хирург“

Филмът „Светителят хирург“, който бе един от отличените на  конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“ на Общинския съвет по наркотичните вещества  – Благоевград ще бъде излъчен безплатно за гражданите на 19 септември (четвъртък) от 18.30 часа в Зала Яворов.

Инициативата е на Общинския съвет по наркотичните вещества  – Благоевград и неслучайно е планирано да бъде излъчен в града в началото на учебната година, за да бъде гледан и от учениците и техните родители, защото проблемът наркотиците, който се шири не е медицински, а духовен проблем, сподели председателя на комисията д-р Теменужка Любенова.

Ангел Бончев

Автор на филма „Светителят хирург“ е журналистът Ангел Бончев, познат ни като водещ на новините на Тв Европа през последните 15 години. Св. Лука винаги започвал операция с молитва и правел кръстен знак на пациента. Във филма са представени негови близки, роднини, но и пациенти, които е излекувал с медицинските си умения и Божията сила, някои от които е спасил от сигурна смърт.

Свети Лука Кримски
Свети Лука Кримски

Свети Лука Кримски е сред водещите хирурзи на миналия век  благодарение на откритията и разработките му в сферата на местната упойка (т. нар. регионална анестезия) и гнойно-тъканните процеси. Заради ширещата се бедност и огромната му любов към страдащите, той всеки ден по един час безплатно е преглеждал пациентите без средства и никога не е отпращал нуждаещ се. Светителят е правил хиляди операции и всички до една са били успешни. Чрез него Бог е изцелил хиляди човеци.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.