Боян Радев гледа златни момичета в Нирвана

Румен Статков, Боян Радев и Ники МЛаджов
Румен Статков, Боян Радев и Ники Младжов

Галерията на Ники Младжов с 56 портрета на Румен Статков

Съблазнителни красавици, нежни момичета, съзряващи девойчета и прочути личности от различни епохи привлякоха известни ценители на изкуството в галерия Нирвана. Сезонът стартира с изложбата „Портрети” на Румен Статков, който е вложил частици истинско злато в някои от картините.

qrf

„Това е рекорд за Нирвана – 56 картини!”, коментира изобилието от творби собственикът на галерията Ники Младжов,

според когото картините на художника се докосват до стила на ренесансовите майстори. „Портретът е трудна работа и не на всеки е дадено да го прави”, сподели Румен Статков, който смята, че най-интересното е, когато не ти гледаш портрета, а той теб. Една от картините му – „Аз виждам”, е нарисувана така, че където и да застане човек, мъжът от портрета го гледа. Боян Радев лично дойде да уважи откриването на изложбата в Нирвана.

Ники Младжов и Любомир Стойков

Проф. Любомир Стойков дълго разглеждаше тракийският цикъл на твореца, в който има препратки към творчеството на Климт. Бизнес дамата Капка Амзина и половинката й Явор Цаков не сваляха очи от магнетичния портрет на Ванга, а певицата Диана Дафова и дъщеря й – художничката Лили Сотирова, се влюбиха в Каменната икона.

Кольо Фичето

Актьорът Ники Сотиров, бизнес дамите Мирела Ненчова и Мая Косева, дизайнерката София Борисова, художниците Николай Янакиев и Моника Тошева се възхитиха от таланта на Румен Статков и прецизния му стил. Цялото семейство на художника се събра на откриването на изложбата в галерия Нирвана, където картините ще могат да се видят в продължение на един месец.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.