Индийската посланичка е приятно изненадана от нашия евродепутат Цветелина Пенкова

Н.Пр. Пуджа Капур връчи на Диана Дафова сертификат за за принос към българо-индийските отношения

Цветелина Пенкова и Н.Пр. Пуджа Капур

Посланичката на Индия увери единствения представител на българските евродепутати на партито за националния празник на милиардната страна –  Цветелина Петкова, че е приятно изненадана от наличието на толкова млади и интелигентни хора в състава на Европейския парламент.

В резиденцията на  Н. Пр. Пуджа Капур двете дами разговаряха дълго и се договориха за следваща среща, на която да обсъдят теми за ползотворното сътрудничество между двете държави.

Международната дейност на Цветелина Пенкова като част от групите за приятелство със Сърбия и Япония стартира още преди да е започнала същинската дейност на Европейския парламент. Тя е член и на три комисии – по бюджетен контрол, по вътрешни пазари и защита на потребителите и на комисията за регионално развитие. Евродепутатът отбеляза, че един от основните приоритети, по които лично ще работи, е по какъв начин „да създадем условия за по-добър стандарт на живот в страни като България и за привличане на повече инвестиции, за да може младите хора да намират реализация в страната“.

На тържеството по повод националния празник на Индия певицата Диана Дафова получи сертификат за принос към развитието и утвърждаването на българо-индийските отношения. Посланието в творчеството на Диана е общочовешко, с дълбока духовна насоченост. Последният й авторски проект „Един свят в хармония” призовава за любов, мир, толерантност и световно единство в многообразието.

Преди време в писмо лично до нея от външния министър на Индия, Дафова получи огромната благодарност от правителството в Делхи за видеоклипа й към песента-молитва от 15-и век  Махатма Ганди – „Vaishnav Jan To”(Добрият човек”), с която той започвал всеки свой ден.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.