Кои вещи ни носят нещастие, заради отрицателна енергия

Има талисмани, които ни помагат при пътешествие и изобщо в живота. Но съществуват и т.нар. джинкси, носители на отрицателна енергия и дори на прокоба.  Това са онези предмети, които ни пречат на път. И не само.

Преди повече от 100 години ерцхерцог Франц-Фердинанд пътувал през Сараево в своята карета. Сред приветстващата го тълпа бил и Гаврило Принцип – един от съзаклятниците на сръбската националистическа организация „Черна ръка“. 

Онова, което се случва по-късно е известно на всички  – убийството на ерцхерцога, разгарянето на Първата световна война. А какво се случва с каретата? След атентата са я ползвали различни хора и всички те са били или убити, или са починали от смъртоносна болест, или са загинали при неизяснени обстоятелства. Това означава, че каретата на ерцхерцога е била джинкс.

Има и друг пример. Американският актьор Джеймс Дийн имал любимо Порше, кара го бясно и загинал с него през 1955 година. След катастрофата използвали автомобила за части ,но при изнасянето на мотора той паднал върху крака на механика и го счупил.

А когато двигателят и останалите годни чаркове били поставени в други автомобили, всички до един катастрофирали, убивайки шофьорите и пътниците. Но с това прокобата не свършва. Останките на колата били издигнати на постамент като „плашило“ за останалите водачи и по-голяма безопасност на пътя. Ламарината, обаче, рухнала и ранила случаен минувач. След това камионът, нает да превози разбитото Порше на друго място катастрофирал и шофьорът му загинал. Реставрирали купето и му сложили двигател от друга кола, но на пътя отказали спирачките и тя се врязала в здание.

Вещи, които носят отрицателна енергия:

1. Скъпоценности или посуда от наши предци, чиито живот е трагично прекъснат.

 2. Дрехи и обувки, придобити в тежък за вас момент.

3. Подарени ви остри предмети. Затова съществува поверие, ако ви дарят нож да „го купите“ с дребни монети, за да не „отрежете“ приятелството си с човека ,който ви го дава.
4. Портфейл, чанта или украшение, които сте взели назаем и сте забравили да върнете.

5. Подарък, поднесен ви от някой, който не ви е симпатичен.

Коментар на парапсихолога:

— Смята се, че върху човека, ползващ чужда вещ, влияе енергетиката на бившия й стопанин. Това е игра на руска рулетка със съдбата. Някои не се замислят за последствията, а други искрено се надяват предметът да е принадлежал на хубав човек.

Малцина осъзнават, че дори в съхраняването на собствени стари вещи има риск. Понеже те също трупат в себе си нещастията, неудачите и болестите на своите собственици.

Съществуват немалко суеверия какви вещи си струва да държим близо до себе си и от кои да се отървем или да бъдат надалеч. Много от поверията съдържат рационално зърно и са способни да въздействат на живите организми. Примерите за това са много: да не ползваме посуда с отчупени ръбчета или пукнатини, да не взимаме подаръци от непознати хора…

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.